ТОП-5  художників, які малюють тварин у Дніпрі 

  • Категорія:
  • Куди піти дніпро
  • Новини

Споглядати за тваринами дуже цікаво, а малювати їх приємно. Невипадково маленькі діти, які роблять перші кроки у малюванні, зазвичай починають цей шлях з зображення зайчиків чи півників. Але є ті, хто згодом робить це професійно, привертаючи тим самим увагу до братів наших менших. Ми склали добірку картин дніпровських художників, які хоча не є виключно анімалістами, але дуже люблять малювати тварин. І це виходить в них чудово.

Олександр Резнік

Він виріс у селі, тому для нього все живе однаково важливе. Для Олександра Резніка не тільки люди, а й природа, тварини несуть якесь певне емоційне навантаження.

  •  Домашні тварини служать нам,  а ми служимо їм,   – впевнений Олександр Резнік. – Все має своє місце в цьому світі і заслуговує на те, щоб про нього говорили різними  засобами, і живописом теж.

Тварини є дієвими особами його картин і  несуть певну емоційність.  Олександр впевнений, що котики, песики, кози, корови переживають емоції, подібні людям. Наприклад, коли ми на них кричимо, вони страждають.  Тваринну радість чи страх художник передає за допомогою чудернацьких композицій. 

Анатолій Меньків

Цього автора багато хто знає як голову осередку Спілки дизайнерів України у Дніпрі, члена  Міжнародної асоціації «Society of Designers». У якості активного художника та куратора подій Анатолій Меньків організовує та проводить різноманітні актуальні соціальні акції, виставки та майстер-класи. Як волонтер він започаткував проект «Арт-десант»,  завдяки якому допомагає повернутися до життя навчає живопису поранених захисників України. У своїй творчості Анатолій тяжіє до абстракціонізму. Але тварини йому теж не чужі – зокрема такі як цей милий котик породи сфінкс.

Лана Королевська

Лана Королевська  відома за межами Дніпра ілюстраторка, художниця-сценографка, письменниця, викладачка дизайнерських дисциплін Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури та Університету митної справи та фінансів.  Працює у змішаній техніці, а також створює роботи за допомогою акварелі та олії. Зараз у Дніпровському художньому музеї проходить виставка робіт Лани Королевської та її сина Володимира. Тож є можливість на власні очі переконатись в тому, що чудернацькі тварини яскравих кольорів – це справжня пристрасть цієї мисткині.

Дмитро Аркадьєв

 Дніпровський дизайнер та викладач Дмитро Аркадьєв малює з п’яти років.  Розпочинав із живопису олією, робив на замовлення копії картин відомих художників. Згодом почав опановувати й інші техніки, напрацьовувати власний стиль. Дмитро вміє писати ікони, але більш за все йому подобається малювати машини та природу. Робить він це скоріше не як художник, а як дизайнер. Але від цього його роботи не стають менш цікавими. Дмитро навіть створив власний дизайн нових тварин.

Тарас Білоус

 Ця історія майже три роки тому пролунала на всю Україну. Дніпрянин Тарас Білоус, на автомобіль якого впав з шостого поверху кіт і розбив лобове скло, написав картину і виставив її на продаж. Таким чином він вирішив зібрати грошей на лікування тварині, що постраждала від падіння. Картину з котами Тарас виставив на аукціон через інстаграм.  На ній були зображені різні коти – єгипетський, у вигляді льотчика, у образі супергероя, у військовій формі. Роботу вдалося продати за 300 доларів. Цих грошей цілком вистачило на лікування постраждалого кота, ще й на заміну лобового скла залишилось.  

 Нагадаємо, раніше ми присали про те, що у Дніпрі художниця робить витинанки у вигляді жуків.

Слідкуйте за подіями в наших групах