Трагедія Джамали у Дніпрі. Афиша Днепра

Трагедія Джамали у Дніпрі

  • Категорія:
  • Новини

Сьогодні вона – одна з найвідоміших українських співачок, в її арсеналі чотири довгограючих і один мініальбом. На новій платівці «Крила», яка вийшла у жовтні минулого року, представлені десять композицій українською та англійською мовами. А вже через три місяці співачка представила сингл Solo, написаний американськими авторами на чолі з мультиплатиновим продюсером і сонграйтером Брайаном Тоддом.

У Дніпрі переможниця «Євробачення-2016» виступить з програмою «10», яка включає в себе кращі композиції за десятирічну кар’єру. Ми поспілкувався зі співачкою напередодні довгоочікуваної музичної події.

Розкажіть, будь ласка, яку програму побачать 17 листопада ті, хто потраплять на концерт у Дніпрі? У чому її особливості?

У це важко повірити, але виповнюється десять років, як люди вперше побачили мій виступ під ім’ям Джамала. Саме цій даті присвячений тур містами України, що триває зараз і в рамках якого ми виступаємо в Дніпрі. Ми підготували програму з найважливіших для мене та найпопулярніших серед моїх слухачів, справді знакових пісень. Там будуть композиції з усіх моїх альбомів. Деякі зазнали переробки і будуть презентовані в новому звучанні, щось — у більш звичному аранжуванні. Але точно можу пообіцяти, що такої програми Дніпро не чув і після цього туру вже не почує.

Що взагалі зараз відбувається у вашій творчості? Які музичні напрямки вам цікаві?

Не можу сказати, що мене цікавлять якісь конкретні напрямки. Я радше виступаю за те, щоб змішувати різні стилі. На мій погляд, саме так народжується найцікавіше в сучасній музиці. Зараз в мене період, коли склались дуети з хіп-хоп-виконавцями — знаменитим репером з Казахстану Jah Khalib та нашою новою зіркою Alyona Alyona. Причому з Альоною ми записали аж два треки – «Жалі» і «Забирай». На «Жалі», до речі, вже зняли офіційне відео.

Ви – молода матуся. Чи змінився ваш внутрішній світ, ставлення до життя після того, як народився синочок? Чи вистачає часу на гастролі?

У кожної жінки є момент, який поділяє життя на «до» та «після», — народження дитини. Підкреслюю, не шлюб, а саме народження. Я не виняток. У мене повністю змінилося світосприйняття після народження Еміра-Рахмана. Зараз я зовсім по-іншому ставлюся до використання свого часу, краще розумію своїх маму та сестру, яка вже давно має дітей. Але музика залишається сенсом мого життя, просто тепер до неї додалася родина — чоловік та син. Дякую богу, мені вистачає часу і на улюблену справу, і на улюблених людей.

У Криму живе ваша рідня. Як відбувається ваше спілкування? Часто бачитися з батьками? Що вони розповідають про життя на півострові?

Спілкуюся з рідними щодня, це наповнює мене енергією. Зідзвонюємось, обговорюємо новини, все, що з нами відбувається. Мама кілька разів на рік приїжджає до нас в гості у Київ. З батьком бачимось менше, але хотілося б частіше. Ми вже давно не обговорюємо те, що відбувається в Криму, все зрозуміло, не хочеться щоразу засмучуватись. Це дуже важко.

Чи станете ви членом журі національного відбору на «Євробачення» наступного року? Що треба зробити, щоб ситуація, яка склалася цьогоріч, не повторилася і Україна нарешті була гідним чином представлена на пісенному конкурсі?

Чула, що організатори внесли якісь зміни до правил. Насправді в мене не було часу заглибитись в цю тему. Для себе я ще не вирішила, чи хочу знову бути частиною суддівської панелі.

Ви були одним із тренерів проекту «Голос країни», який щороку відкриває безліч талантів. Як вважаєте, чому потім справжнього успіху досягають лише одиниці?

Головна проблема молодих виконавців, які проходять шоу, — це ілюзія, що вони вже чогось досягли і можуть завжди розраховувати на увагу людей. Це абсолютно не так. Коли тебе починають впізнавати на вулицях та завалювати захопленими відгуками в соцмережах, здається, що ти – справжня зірка і так буде завжди. Але шоу завершується, тебе більше не показують по ТБ, виявляється, що кар’єра зупинилась. Шоу може стати неабияким трампліном, якщо в співака є власний матеріал, прагнення до мети, професійна команда та хоча б якесь фінансування. Якщо якогось із цих елементів бракує, участь у «Голосі» стане просто цікавим досвідом.

Чи були у вас цікаві події, випадки, пов’язані з Дніпром? Ваше враження від нашого міста.

З Дніпром пов’язана особиста історія. Колись я співала в групі Beauty Band. Одна з наших солісток Таня Палаш була саме з Дніпра. На жаль, вона трагічно загинула. Щоразу, коли я приїжджаю до вашого міста, згадую про неї.

Мені подобається Дніпро. Це красиве місто з історією, власною атмосферою. Публіка тут дуже тепла, завжди класно приймає. Сподіваюсь, що цього разу ми влаштуємо справжнє свято і відірвемось разом так, щоб ця зустріч запам’яталась на все життя!

Юліанна КОКОШКО.

Слідкуйте за подіями в наших групах