Трамвай, который делает людей счастливыми, новости, Афиша Днепра

Трамвай, який робить людей щасливими

  • Категорія:
  • Новини

Традиційно у Дніпрі напередодні Новорічних свят один із трамваїв першого маршруту на місяць перетворюється на казковий. Його прикрашають світлодіодними гірляндами та тематичними картинками. У такий спосіб уже третій рік поспіль комунальне підприємство «Дніпровський електротранспорт» вітає жителів і гостей міста зі святами. Журналіст «НМ» також вирішила зануритись у Новорічну казку.

Чекати святковий трамвай довго не довелося – в середньому він курсує кожні 20–30 хвилин. У салоні тепло і чисто, пасажирів небагато, попри вечірню годину. Проїзд коштує чотири гривні. Усміхнена кондуктор Галина розповідає, що працює на святковому
трамваї вже другий рік поспіль. «Принципової різниці зі звичайним вагоном немає – цей просто горить вогнями та розмальований сніжинками. Але людям подобається, кажуть, що це красиво, дякують за маленьке свято і передають привіт керівництву. Мовляв, гарно придумали», — каже вона.

Іноземні пасажири з цікавістю слухають нашу розмову і на питання, чи подобається їм новорічний трамвай, кажуть, що він «very bright and beautiful» (з англ. – «дуже яскравий і красивий).

До речі, напередодні Нового року, 30 грудня, у трамваї організують святкову програму за участі святого Миколая та Снігуроньки. Вони вітатимуть і розважатимуть пасажирів, даруватимуть подарунки малечі. Новорічний трамвай уже став своєрідною візитівкою міста – дніпряни публікують фото у соцмережах і радіють, коли вдається «вполювати» яскраві вагончики. Особливо вдалим є кадр біля славнозвісного черевичка з каструль, який у Новорічні свята тягнуть яскраві олені. Такий собі шматочок Лапландії у центрі Дніпра. Тож, якщо у вас ще немає фото з новорічним трамваєм, обов’язково скористайтеся нагодою – він курсуватиме містом до 19 січня.

Врізка
Довжина маршруту трамвая №1 — 7,84 км , час роботи – з 05.10 до 00.01, середній інтервал між прибуттям на зупинки становить 15 хвилин. Зупинки: транспортний університет — вул. академіка Баха — медична академія — нагорний ринок — лікарня ім. Мечникова — парк ім. Т. Г. Шевченка — історичний музей — вул. В. Вернадського — вул. Центральна — вул. Воскресенська — вул. Столярова — вул. Княгині Ольги — вул. Пастера – вокзал.

Подписывайтесь на наш Telegram — https://t.me/DneprAfisha

Слідкуйте за подіями в наших групах