У центрі Дніпра презентували фотовиставку. На світлинах – волонтери допомагають постраждалим через війну

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпрі відкрили пересувну виставку зі світлинами волонтерів. Вони допомагають людям, постраждалим через війну. Відкрили експозицію представники Дніпропетровської ОВА, Агентства ООН, міжнародних і національних гуманітарних організацій.

«Знімки дуже різні. Вони відображають міць, з якою ми проживаємо ці важкі часи. Міжнародні, громадські організації, волонтери – це супергерої. Їхня праця – це дійсно подвиг», – наголосила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Фото розмістили на рухомих конструкціях. На них – волонтери, які готували людям їжу, доставляли продукти, допомагали облаштовувати побут. Автори – українські репортери. 

Створили інсталяцію до Всесвітнього дня гуманітарної допомоги. У серпні її вже показали у Києві. Тепер перевезли до Дніпра. На Європейській площі вона стоятиме до 6 листопада. Далі – «гастролюватиме» іншими областями України.

«Цим заходом ми хочемо вшанувати працівників гуманітарної сфери, які віддали своє життя заради важливої місії. І головний слоган, який супроводжує цей день – хай там що, а робота буде продовжуватися»,  – сказав голова Регіонального офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ Тондлана Едмор.

Організації виставки сприяв Дніпропетровський регіональний офіс міжнародного співробітництва. Його створили за ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

За матеріалами ДніпроTV.

Слідкуйте за подіями в наших групах