У Дніпрі безкоштовно надають засоби реабілітації людям з інвалідністю

  • Категорія:
  • Новини

З березня цього року всім особам з інвалідністю, які звернулись до управління соціального захисту Дніпровської міськради, видали вже 16 тисяч засобів для реабілітації. Спеціалісти управління допомагають з оформленням всіх необхідних документів для отримання допомоги. До того ж в управлінні покажуть, як створити особистий кабінет, який дозволяє всі потрібні процедури проходити онлайн.

Валерій Бардаков 29 років тому отримав другу групу інвалідності. Чоловік каже, все, що йому було потрібно, він отримував абсолютно безкоштовно. А зараз йому запропонували створити онлайн кабінет, аби всі потрібні документи він міг оформлювати онлайн.

Валерій Бардаков, отримувач послуг: “За чим я звертаюсь – мені все надають. Протез мені потрібен чи мені милиця треба, чохли там, все що потрібно – мені надають. Спочатку я все рівно приходив сюди, писав заяву, що мені там потрібно, потім йшов на протезний завод і мені там виготовляли протези. З однієї сторони буде легше, бо, наприклад, взимку через ожеледицю було складно приходити. Зайшов в особистий кабінет, питання – відповідь, і все добре”.

Якщо вам потрібно отримати засоби реабілітації, спершу треба звернутися до управління соціального захисту населення. Саме там фахівці приймають заявки. Їх також можна оформити онлайн через особистий кабінет. Проте, якщо у вас такий електронний кабінет відсутній, в управлінні вам допоможуть його створити.

Олена Литвиненко, головна спеціалістка відділу соціальних гарантій Центрального управління соціального захисту населення Дніпровської міськради: “Особи з інвалідністю, особи похилого віку — не все, але те, що їм потрібно — військовослужбовці, які безпосередньо перебували в АТО/ООС, які зараз з військовим станом теж отримали поранення, каліцтво або контузію, не враховуючи, була їм встановлена група інвалідності чи ні, вони мають право звертатися за технічним та іншим засобом реабілітації. Із сканованих оригіналів документів ми робимо електронну справу, яка надсилається Фонду захисту інвалідів. Паперові документи завіряються і теж передаються паперовою справою до Фонду соціального захисту особ з інвалідністю”.

Після оформлення заявку обробляє Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю. Спеціалісти фонду допомагають з вибором підприємства та заключенням договору з ним.

Держава фінансує отримання допомоги, а Фонд соціального захисту оформляє договір з виробниками. У підприємстві кажуть, останнім часом в основному звертаються люди, які постраждали через війну.

За матеріалами Дніпро TV

Слідкуйте за подіями в наших групах