У Дніпрі для дітей провели військово-патріотичний захід

  • Категорія:
  • Новини

Заняття із цивільної оборони, польова кухня та патріотичне виховання. У Дніпрі дітей готують правильно діяти в екстремальних ситуаціях. В умовах війни володіти навичками виживання варто зі школи, вважають міські педагоги.

“Розпочинаємо неповну розборку автомата”.

Палац дітей та юнацтва гуде, як вулик. Тут вчать основам військової справи та як саме поводити себе в екстремальних ситуаціях.

“Це моя мєчта була, що я хотів побачити і подержати в руках оружиє”. 

Дев’ятирічний Іван Квітко із захватом розповідає про навчання з військової підготовки та медицини. Говорить, йому це може знадобитися у житті.

Іван Квітко, школяр: “Мені говорили, що якщо сирена, то сразу бігти додому. І коли ти бачиш, наприклад, що табличка “Обережно”, там можуть бути міни, туди не треба заходити”.

Вміємо! Можемо! Переможемо! – дитячий військово-патріотичний захід, на якому школярі засвоюють спеціальні навички.

Альона Шульга, директорка Міського палацу дітей та юнацтва: “Мета цього заходу – навчити дітей надавати першу медичну допомогу та показати, як діяти в екстремальних умовах”. 

Володіти азами цивільної оборони зараз мають не лише дорослі, а й діти. В країні діє воєнний стан, а в гарячих точках продовжуються бойові дії.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради: “Наші звичні майстер-класи стали більше військової тематики. Танці дитячі змінилися на заняття з домедичної допомоги. Ми більше стали вивчати конструкцію автомату. Навчати дітей неповній збірці та розбірці. Чому ми все це робимо? Для того, щоб як мінімум дитина розуміла і могла себе вберегти”.

З моменту повномасштабного російського вторгнення, говорить Дар’я Біла, питання виживання та самозбереження гостро постало перед населенням і вийшло на перший план. Навіть для дітей.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради: “Діти виходять на вулицю, і діти потебують тих знань, яких вамагає війна. Тут стільки вже трагічних, на превеликий жаль, випадків, коли дитина не знає, що це частина вибухонебезпечного предмету чи взагалі вибухонебезпечний предмет. Так ми достатньо прямо про це говоримо. Але краще дитина буде усвідомлювати що має статись, ніж дитина через своє незнання втратить своє життя чи життя своїх близьких”. 

Та окрім навичок військових та медичних, навчали тут і навичкам військово-польової кухні. Для дітей влаштували відповідний майстер-клас, де на знак української перемоги наготували жовто-блакитних галушок.

Слідкуйте за подіями в наших групах