У Дніпрі художники збирають кошти для ЗСУ: приєднатися може кожен

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпрі відкрилася нова виставка «150 ліноритів на торбинки та футболки від майстерні Пороги». Окрім творчої, подія має і благодійну мету — допомога українській армії.

Про це розповіли у сюжеті ТК “ДніпроTV“.

Ольга Мікова — мисткиня, що працює у багатьох техніках. На виставці вона представила ліногравюри різних жанрів — портрети, пейзажі та тваринна тематика. Експозиція «150 ліноритів від майстерні Пороги» поєднала в собі роботи мирного часу та повоєнні твори.

«Виставки завжди важливі, бо це мистецтво, воно необхідне для життя. Люди повинні бачити, торкатися, творити. Так що це дуже важливо», — зазначає мисткиня.

Тут представлені робити чотирьох дніпровських митців. Ліногравюри можна використовувати, як трафарети для створення унікальних речей.

«Насправді — це така, дуже актуальна експозиція у нинішній час. Ця виставка не лише звертає нас до традицій, а й показує, що друкарські техніки цікаві і зараз. Та мають навіть утилітарне значення, оскільки ми можемо друкувати на одязі і таким чином робити мистецтво графіки ближчим до людей», — пояснив мистецтвознавець Володимир Маліков.

Роботи з виставки можуть придбати всі бажаючі. Зібрані кошти підуть на позашляховик для бійців на фронті.

Слідкуйте за подіями в наших групах