У Дніпрі на теплорозподільчих пунктах продовжують встановлювати генератори

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпрі намагаються зробити так, аби  тепло та вода в оселях містян були і у разі блекаутів. Для цього на теплорозподільчих пунктах встановлені потужні генератори. Вони мають  забезпечити   безперервне подання води та тепла до осель мешканців у разі довготривалого відключення світла.

«На одному з міських житломасивів – 9 ТРП. Генератори встановлені та підключені до 7 з них. Це забезпечить безперервне подання води, тепла до осель мешканців при довгострокових відключеннях світла. Тривалість автономної роботи системи прорахувати важко, але це в середньому 6 годин», – зазначив начальник теплової дільниці КП «Теплоенерго» Сергій Агруч.

На теплорозподільчих пунктах Дніпра введено в експлуатацію генератори потужністю 800 кВт та 1 мВт. Усього на балансі КП «Теплоенерго» функціонує 374 котельні і понад 50 теплорозподільчих пунктів. Забезпечення всіх цих об’єктів альтернативними джерелами енергії є вкрай складним завданням. Тим не менше, фахівці продовжують впроваджувати альтернативні рішення, особливо під час опалювального сезону. Це дозволяє системі опалення зберігати циркуляцію та запобігати розмерзанню під час аварійних або тривалих відключень електроенергії.

Важливо враховувати, що генератор не може працювати цілодобово. Година його роботи вимагає від 100 до 200 літрів дизельного пального, залежно від потужності та навантаження. На деяких об’єктах теплопостачання встановлені 2-3 генератори, які вмикаються у разі гострої потреби.

Слідкуйте за подіями в наших групах