У Дніпрі перевірили готовність шкіл до проведення мультипредметного тесту

  • Категорія:
  • Новини

Понад 6 тисяч випускників цьогоріч випускатимуться зі шкіл Дніпра. Майже 5 тисяч з них візьмуть участь у тестуванні, яке відбудеться замість ЗНО наступного місяця. Як школи міста підготувалися до національного мультипредметного тесту – у сюжеті “Дніпро TV”

«Все вже готово і, звичайно, підготували ми і місця для розміщення учасників. Цього буде достатньо».

У зв’язку з воєнним станом в Україні, у 2022 році замість зовнішнього незалежного оцінювання буде проведено національний мультипредметний тест в онлайн форматі. Основні сесії тестування відбуватимуться протягом 10 днів у 2 зміни на базі 14 шкіл Дніпра, визначених, як тимчасові екзаменаційні центри. На випадок повітряної тривоги у всіх них облаштовані сховища.

Пані Олена, директорка однієї зі шкіл Дніпра: «На сьогодні вже ця частина підвального приміщення для того, щоб прийняти до себе учасників НМТ у разі сигналу тривоги. Завдячуючи департаменту гуманітарної політики, у нас зроблено ремонт, пофарбовано стіни, прокладено нове освітлення, відновлено ще один вихід. Тобто на сьогодні та частина, яка буде використовуватися як тимчасове укриття, має два виходи».

Коштом міського бюджету у тимчасових укриття провели ремонтні роботи, а також закупили необхідні матеріали – вогнегасники, медичні аптечки, біотуалети, воду. Для проведення тестування облаштували по три аудиторії в кожному центрі. Технічний супровід забезпечуватимуть фахівці комунального підприємства “ІНФО-РАДА-ДНІПРО”.

Альона Чуєва, директорка комунального підприємства “ІНФО-РАДА-ДНІПРО”: «Необхідно, щоб було мінімум три класи, які оснащені комп’ютерною технікою. У кожному класі 5-15 робочих місць. Окрім цих робочих місць також одне робоче місце для інженера – резервний комп’ютер, також бездротовий доступ… За вимогами – лише до 10 мегабіт у секунду, а ми забезпечуємо до 100 по всіх школах».

До проведення тестування залучать також 140 шкільних педагогів, як відповідальних осіб, та старших інструкторів.

Слідкуйте за подіями в наших групах