У Дніпрі пройшов майстер-клас до Дня пам’яті Героїв Небесної сотні

  • Категорія:
  • Новини

Обереги для захисників України. У Дніпрі продовжують проводити патріотичні заняття для малечі. Діти разом із дорослими створюють власними руками обереги. Волонтери їх переправляють на фронт і передають прямо в руки військових. За 2022 рік на майстер-класах дітлахи зробили близько 20 тисяч різних патріотичних виробів. На занятті, присвяченому Дню пам’яті Героїв Небесної сотні, побували наші журналісти.

В аудиторії, наповненій малюнками та дитячими виробами, повна тиша. Батьки з малечею уважно слухають викладача. На столах – пензлі та фарба. Учасники майстер-класу з нетерпінням чекають, коли зможуть розмалювати янголя. Бо знають, їхню міцну енергетику. 

Єлизавета Покулита 6 років, учасниця майстер-класу: “Щоб наші захисники захищали нас і поверталися швидше”.

Анастасія Покулита мама Єлизавети: “Я в це дуже вірю, тому що це така чутлива енергія, яка на війні також робить дива”.

Технологія розпису проста навіть для малечі. Посередині блакитно-жовтий прапор і на його тлі червоне серце. 

Ольга Іващенко, керівниця гуртка: “Десь нерівненько, десь кривенько, але від душі.  Бо ми розповідаємо саме про це, налаштовуємо їх перед роботою. Тому вони потім з відповідальностю стараються”.

У дитячих гуртках роблять обереги, пишуть листівки та малюнки і передають їх на фронт. 

Тетяна Журова, заступниця директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: “Я це навіть просто бачила своїми очима і приймала в цьому участь, коли наші військові їх беруть і прикладають до серця — тобто саме це є отой спокій, отой мир, який вони захищають і оберігають”.

Протягом року дітлахи власноруч зробили 5 тисяч янголів, 10 тисяч патріотичних браслетів, 1 500 тисячі малюнків та 10 тисяч квадратних метрів маскувальних сіток. 

За матеріалами ДніпроTV.

Слідкуйте за подіями в наших групах