У Дніпрі пройшов прем’єрний показ фільму «Шлях поколінь». Афіша Дніпра

У Дніпрі пройшов прем’єрний показ фільму «Шлях поколінь»

  • Категорія:
  • Новини

«Шлях поколінь» Михайла Ухмана. У Дніпрі пройшов закритий прем’єрний показ фільму українського режисера та журналіста. Стрічка балансує на межі минулого та сьогодення України. У фільмі знімалися відомі українські актори, а сам він створений завдяки фінансовій підтримці діаспори та небайдужих українців.

У Дніпрі презентували художній фільм «Шлях поколінь» українського режисера Михайла Ухмана. Ідея народилася більше 5 років тому. Повідомляє ДніпроTV.

Михайло Ухман, режисер фільму «Шлях поколінь»: «Все почалося в 17 році, коли я зустрівся з одною з героїнь цього фільму, Ганною, зв’язковою комбатанткою Ганною Обрамчук на Волині. І коли почали писати сценарій тієї історії, трошки потягнулися до сучасної війни, до Збройних сил України».

Головний герой фільму – київський хлопець, який не визнає війни. Час змушує його змінитися, адже він зустрінеться з бойовими діями віч-на-віч. Участь у зйомках взяли не тільки справжні актори, а й військові.

Олег Ляденко, командир роти спеціальної розвідки, капітан, позивний «Халк»: «Фільм Михайла Ухмана «Шлях поколінь» – це дуже історичне, дуже потужне, дуже потрібне для наших нащадків кіно. В ньому показана боротьба українського народу за незалежність минулого покоління та теперішнього».

Зйомки проходили на Волині, в Києві та безпосередньо в зоні бойових дій.

Олександр Старина, командир 2-ї розвідувальної роти 74-го окремого розвідувального батальйону: «Спочатку використовували зброю, робили вигляд, що стріляють. Ми питаємо: «А чому»? Кажуть, та потім будемо накладати спецефекти. Кажу, а скільки коштують спецефекти? Та 200-300 доларів кожний постріл. Хлопці, беремо обойми та економимо бюджет фільму».

Фільм створений за реальними подіями. В основі сюжету час існування Української повстанської армії паралельно переплітається з сьогоднішнім військовим конфліктом на сході.

Юлія Дмитрова, заступниця директора департаменту соціальної політики Дніпровської міськради: «Це вже другий фільм режисера Михайла Ухмана, який мені доводиться презентуватиму місті Дніпрі, тобто бути його модератором. І це насправді для мене честь, тому що цей фільм пов’язаний з нашою історією, нашою війною, яка є на сході України, в якій приймають участь мої друзі, і в цьому фільмі знімаються мої друзі-військовослужбовці».

Чекаємо на вихід “Шляху поколінь” офіційно, аби кожен небайдужий українець зміг поринути у якісне вітчизняне кіно.

Слідкуйте за подіями в наших групах