У Дніпрі пройшов спецпоказ кінофільму “Дивізіон надії” про події Другої світової війни

  • Категорія:
  • Новини

Вчора, 31 січня, у кінотеатрі «Правда-кіно» відбувся спеціальний показ фільму ДИВІЗІОН НАДІЇ.

Це польська історична драма, знята у копродукціїї з Великою Британією. Події фільму розгортаються під час Другої світової війни. Це історія про мужніх польських пілотів в лавах повітряних сил Великої Британії і створення Ескадрил’ї 303, елітного винищувального підрозділу. Цей загін став одним з найкращих і найефективніших бойових підрозділів свого часу. Під час битви за Англію він завдал 126 точних ударів – рекорд серед винищувальних авіа підрозділів, що брали участь у боях. Долю цієї ескадрильї описує книга Аркадія Фідлера «Дивізіон 303», яка вийшла друком 1942 року у Польщі. На сьогоднішній день у Польщі її перевидавали 30 разів, окрім цього її переклали багатьма мовами світу, зокрема англійською, французькою, португальською, голландською і німецькою мовами.

Дивизион надежды фильм 2019, премьера в Днепре. Афиша Днепра

Кадр із фільму “Дивізіон Надії”

ДИВІЗІОН НАДІЇ – це унікальна військова хроніка, сцени з видовищними бойовими сценами і реалістичні звукові ефекти. Окремо варто відзначити роботу майстрів зі спецефектів, які зробили історію не лише цікавою, але й видовищною.

Дивизион надежды фильм 2019, премьера в Днепре. Афиша Днепра

Кадр із фільму “Дивізіон Надії”

Завдяки майстерній грі найкращих польських акторів, фільм вийшов емоційно насиченим і різноплановим. «Дивізіон надії» не лише про війну. Він про згуртовану командну роботу, дружбу, про героїв, які ціною свого життя знищують спільного ворога і про любов під час війни.

Дивизион надежды фильм 2019, премьера в Днепре. Афиша Днепра

Кадр із фільму “Дивізіон Надії”

«Цей фільм гарний приклад для українців, як треба боротися і боронити свою землю від загарбників. Я ще не бачив цей фільм, але знаю, що він чудовий, адже знятий талановитим режисером. Я – поляк, і навіть я не знав про цю історію до сьогоднішнього дня, так як ці події не висвітлювались раніше» – розповів на спецпоказі керівник громадської організації “Спілка поляків “Огніско”” м. Дніпра Антоні Яновський.

Антоні Яновській на спецпоказі в кінотеатрі “Правда”

“Хороший фильм! Спасибо! Фильм немного мне напомнил “В бой идут одни старики” про летчиков асов и учеников. Только тут другая история, но враг тот же”, – поділився враженнями глядач Сергій.

Переглянути цю стрічку можуть всі бажаючи у кінотеатрах Дніпра відсьогодні. Розклад кіносеансів можно побачити ТУТ.

 

—————————————————————————-

Вся Афиша Днепра в Telegram – https://t.me/DneprAfisha

 

Слідкуйте за подіями в наших групах