У Дніпрі студенти медичного інституту організували акцію до Всесвітнього дня боротьби з раком. Афіша Дніпра

У Дніпрі студенти медичного інституту організували акцію до Всесвітнього дня боротьби з раком

  • Категорія:
  • Новини

«Спасибо вам огромное! Это очень, очень большая помощь для наших детей, матерей, для сотрудников, которые работают на катетерах. Это очень качественный материал, спасибо вам огромное!»

Голки для біопсії, пластирі, пінцети – всі ці необхідні медичні матеріали сьогодні доставили студенти дніпровського інституту традиційної та нетрадиційної медицини до дитячого онкогематологічного центру.

Юлія Заворотнюк, медичний директор обласної дитячої клінічної лікарні з надання допомоги дитячому населенню: «Ми завжди раді всім благодійникам, які долучаються до допомоги онкохворим дітям. І ми завжди це оцінюємо, тому що це дуже важливо. Ми можемо забезпечити багато чим, але така соціальна відповідальність наших благодійників формує в них таке правильне ставлення, і це пропагандує благодійність, і ми вважаєм це дуже важливим».

Подібні благодійні акції в інституті проводяться часто, ініціатором виступає студентська рада. Цього разу її приурочили до Всесвітнього дня боротьби з раком, який відзначають 4 лютого.

Надія Святун, голова студентської ради Дніпровського медичного інституту традиційної і нетрадиційної медицини: «Наша благодійна акція була розподілена умовно на дві частини. Перша частина – рішенням студентського самоврядування ми вирішили з нашого фонду виділити певну суму, щоб закупити необхідні для онкогемологічного центру обладнання, предменросхідні матеріали. А друга частина акції – це ми закликали студентів зробити найважливіше – це виступити в якості донорів крові для діток, які перебувають на лікуванні».

Прикладом для студентів завжди є педагоги. В медичному університеті студентам в організації акції допомагав їх викладач Валентин Родіонов. Сам він також давно долучається до таких акцій і є співзасновником громадської організації «Мотопомічники». Вони допомагають в швидкому перевезенні необхідних матеріалів до лікарень міста та є донорами крові.

Валентин Родіонов, дитячий лікар-хірург, асистент кафедри хірургії Дніпровського медичного інституту традиційної і нетрадиційної медицини: «Для студентов это нужно, воспитывать в себе осознание того, что это действительно важно, что нужно помогать людям, которые окружают нас. І особенно взаимопомощь детям, так как правильно сказали: дети – это наше будущее».

Взагалі, стати донором може кожен. Але для цього потрібно не лише звернутись у банк крові, а й пройти медичне обстеження та отримати дозвіл лікаря. Однак, воно того варте, адже одна доросла людина, будучи донором, може врятувати життя трьох дітей.

Слідкуйте за подіями в наших групах