У Дніпрі відбудеться благодійний показ народного фільму “Фелікс”

  • Категорія:
  • Куди піти дніпро
  • Новини

У Дніпрі відбудеться благодійний показ народного фільму “Фелікс” .

Де: кінотеатр MULTIPLEX, ТРЦ “КАРАВАН”, вул. Нижньодніпровська 17 Коли: 24 січня, 19:00.

📱 Реєстрація на подію (https://docs.google.com/forms/d/11vips-ehV2s3-GnNVK1NTb3orQRD7ThX9i2uzP1DVS0/viewform?edit_requested=true) Вхід: донат від 100 грн. (Кошти від показу будуть долучені до великого збору на Mini Shark “від Фелікса” для батальйону імені Сергія Кульчицького)

Автори сценарію: Іванна Слободянюк, Руслан Гришко, Ксенія Вапельник Режисери: Руслан Гришко, Іванна Слободянюк

Хронометраж: 51 хв

Мова: українська

“Людину можна вбити, пам’ять – ніколи” Фелікс – збірний образ усіх, хто загинув за Україну, хто так чесно й сміливо казав «хто якщо не я?» Його побратими у фільмі – символ усіх, хто продовжує боротись тут і зараз і буде це робити до останього! Його батьки – символ сили й мудрості, як пережити втрату і прийняти вибір сина. «я благословила його» каже мати Олена. Його професія – символ вільного польоту, бачити те, що інші не можуть, це він вмів найкраще і з великою любов’ю. Історично-документальний фільм «Фелікс» розповідає про героя України, який був аеророзвідником і отримав орден «за мужність III ступеня» посмертно. Про солдата, який захищав Україну та її цілісність з 2015-го року. За 2 роки в цивільному житті, Фелікс Куртаніч став одним з найвідоміших пілотів дрону.
Його кадри облетіли Україну та світ. Всі бачили «продам гараж на соломі» в небі, але мало хто знав, що це була його ідея та реалізація. 24 лютого, Фелікс Куртаніч захищав Київську область, а після поразки російських загарбників був направлений на схід України, на передову фронту. Раптова загадкова смерть, нерозділене кохання, пошук причини загибелі бійця і віра рідних та друзів у те, що Фелікс ЖИВИЙ – колізія, що пронизує дійову лінію фільму. У фільмі розкриті всі ключові події, які спонукають глядача замислитись над тим, якою ціною народ виборював свою незалежність століттями від апетитів московіі і продовжує відстоювати її дотепер.

Слідкуйте за подіями в наших групах