У Дніпрі відкрилася виставка відомого французького фотографа Фредеріка Шобена. Афіша Дніпра

У Дніпрі відкрилася виставка відомого французького фотографа Фредеріка Шобена

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпровському художньому музеї відкрилась виставка робіт французького фотографа Фредеріка Шобена. «Кам’яна спадщина Європи» презентує архітектуру 40 середньовічних замків, серед яких є й українська Хотинська фортеця.

Таня Байєр, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку (офіс Дніпро): “Я думаю, эта выставка хорошо показывает наше общее наследие в Европе и дружбу между народами. Потому что выставка показывает такую идентичность, что и во всех европейских странах, ну, одинаковые или похожие крепости, тут чуть-чуть отличаются, есть похожие. Это просто показывает наше общее наследие. Вот тут есть Хотинская крепость Украины. И это тоже показывает, что Украина, конечно, часть Европы, и всегда так было”.

Така виставка – це нагода продемонструвати спільну європейську історію та культуру, а також покласти початок урочистим подіям з нагоди тридцятиріччя дипломатичних відносин між Україною, Францією та Німеччиною.

Юлія Дегтярьова, відвідувачка виставки: “Это синергия и французского и немецкого искусства и искусства нашего города, чем мы гордимся. Это возможность, во-первых, полюбоваться известными работами, а второе – пообщаться с коллегами, с единомышленниками, с друзьями, обменяться идеями”.

Проект реалізують за підтримки Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччина та з ініціативи культурного центру «Альянс Франсез Дніпро».

Тібо Аюн, директор культурного центру “Альянс Франсез Дніпро”: “Треба розуміти, що ця виставка несе не тільки естетичний характер, а також можемо помітити, що замки представлені здебільшого – це 11-14 століття різних країн Європи. Ці замки характеризують те, що раніше був феодальний розпад. Кожен цар, господар, як би його не називали в різних країнах, мав свій замок і показував свою територію. Зараз ми можемо порівняти це з сучасною Європою, у кожній країні є свій уряд. Ця виставка є дуже глибоким характером сенсу в цілому такого терміну, як Європа”.

Серед гостей був і заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директор департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міськради – Володимир Міллер.

Володимир Міллер, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Дніпровської міськради: “Сьогодні ми можемо вважати, що ми – суб’єкт міжнародних відносин. Ми – незалежна країна, яка має право на свою територіальну цілісність, на свою суверенність, яка підтримується європейськими країнами, які тут присутні на рівні голів держав, на рівні культурних центрів, консульських установ, дипломатичних установ. І не тільки на рівні якихось урядових перемовин і фінансової підтримки, але й на рівні культурних зв’язків. У цей непростий час – це велика подія, великий крок для підтримки громадянської думки”.

З роботами французького митця можна ознайомитись у Дніпровському художньому музеї. Виставка працюватиме до 13 березня.

Слідкуйте за подіями в наших групах