У Дніпрі відзначили 209-у річницю від Дня народження Тараса Шевченка

  • Категорія:
  • Новини

«Свою Україну любіть, любіть її… во врем’я люте, в остатню, тяжкую мінуту за неї Господа моліть». Ці рядки Тараса Шевченка прозвучали на покладанні квітів з нагоди його Дня народження.

Вшанувати поета зібрались представники міської влади Дніпра, активна молодь та громадські активісти, розповідає “ДніпроTV“.

Представниця міської влади та молодь Дніпра поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку. Ввечері відбулася зустріч, на якій обговорювали творчість Кобзаря. Для молоді його постать стала символом національної самобутності.

«Це те, чому нас навчали, і це було першим таким прапорцем, котрий показав мені єднання українців, чому варто перейти на українську, чому варто вивчати нашу історію, чому варто знати хто ми є, хто ми такі і прагнути єднання у майбутньому», – зазначає голова Молодіжної ради Дніпра Світлана Кривошей.

Громадський діяч Іван Дремлюга вже 35 років вшановує Тараса Шевченка біля пам’ятників у Дніпрі. Сьогоднішній день – не став винятком. Чоловік каже, що масована ракетна атака вночі не випадково припала на 9 березня.

«Ми обурюємось, ми гніваємося. Хлопці наші тримають їх на фронті, і ми посилаємо їм від нашого гурту, від нашого товариства, від людей, які зібралися, привіт і щирі слова Тараса Шевченка про те, щоб вони не забували про нашу Україну, що українці їм допоможуть», – сказав голова Дніпропетровського товариства політичних в’язнів і репресованих Іван Дремлюга.

Після покладання квітів активісти читали улюблені рядки з поезії Тараса Шевченка.

Слідкуйте за подіями в наших групах