У Дніпрі виступить оперна зірка зі світовим ім’ям

  • Категорія:
  • Куди піти дніпро
  • Новини

У неділю, 17 грудня о 17.00 в дніпровській опері відбудеться вистава «Турандот» на музику Джакомо Пуччіні.  Головну партію в ній виконає  солістка Національної опери України, співачка зі світовим ім’ям Людмила Монастирська. Досі вони співала цю партію лише у столиці чи закордоном. Про це «НМ» повідомила завідувачка літературно-драматурічною частиною театру Майя Лебедева.

  Спочатку винятком для Людмили Монатирської стала згода навесні 2022 року виконати партію Турандот в Метрополітен-опера замість Анни Нетребко,  яку звільнили з театру за підтримку путіна.  У фіналі свого блискучого виступу Монастирська з’явилася загорнута у синьо-жовтий прапор. У «Дніпро Опера» «Турандот» Джакомо Пуччіні буде виконуватися під диригуванням Василя Коваля. Це вже друга їхня спільна робота – у серпні Коваль запросив співачку у Дніпро виконати партію Аїди в однойменній опері.

Людмила Монастирська зробила карколомну кар’єру на заході. Випускниця Київської консерваторії дебютувала на сцені Національної опери у 2008 році. У 2010 році Людмила вперше виступила на сцені Берлінської опери, виконавши партію Тоски в однойменній опері Джакомо Пуччіні. З того часу розпочалася її світова кар’єра: Монастирська виступала на сценах театру Ковент-Гарден у Лондоні, “Ла-Скала” в Мілані, співала разом з Пласідо Домінго та іншими світовими зірками.  Тож не пропустить «Турандот»!

Юліанна Кокошко

Слідкуйте за подіями в наших групах