У Дніпрі з’явився культурний кінопростір DniproFilmSchool. Афіша Дніпра.

У Дніпрі з’явився культурний кінопростір DniproFilmSchool

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпрі з’явився культурний кінопростір DniproFilmSchool, де будуть зіркові гості, кіноівенти та курси з кіновиробництва і акторської майстерності для дорослих і дітей

Лекції та майстер класи від зірок українського кінематографу, професійні викладачі освітніх програм, створення власного кінопродукту, театральні постановки та кастинги до українських фільмів від відомих продюсерів та режисерів. У Дніпрі розпочав роботу культурний кінопростір для дорослих і дітей DniproFilmSchool.

Цими вихідними Дніпро перетворився на український Голівуд!На Дні відритих дверей кіношколи DniproFilmSchool завітали зіркові гості: режисер і кліпмейкер Любомир Левицький, продюсерка Марія Каель та актор і найсильніша людина світу – Василь Вірастюк!

«Така кіношкола, – це насправді моя така собі маленька мрія. Адже я і раніше не одноразово говорив про те, що у кожному регіоні має бути щось подібне. Сьогодні українська кіноіндустрія дуже потребує нового та автентичного підходу до персонажів, які з’являються на екранах, до історій, які ми розповідаємо в кіно, до акторів, які мають транслювати українську ментальність. Ми маємо розуміти, що самі повинні створити український якісний кінематограф і виховати професійних представників» – розповів режисер Любомир Левицький.

У програмі Днів відкритих дверей також відбувся спеціальний показ стрічки «Пригоди S Миколая», де головну роль зіграв Василь Вірастюк. Спортсмен та володар титулу «Найсильніша людина світу» 2004 та 2007 років. Вірастюк поділився своїм досвідом у кіно, розповів про тонкощі роботи на знімальному майданчику із дітьми, які не були професійними акторами.

«Це буде дійсно корисно в першу чергу для дітей, адже вони поки початківці, вони не розуміють на що очікувати від знімального процесу. У бідь якому випадку, – це цікаво для них і корисно. Хтось зробить для себе вибір і продовжить кар’єру в кіно, а хтось отримає хороші навички і використає їх у іншій сфері. Якщо хтось поставив собі за самоціль стати, наприклад, професійним актором, – то їм необхідне таке навчання. Діткам потрібно вчитися і набиратися досвіду» – говорить Василь Вірастюк.

Нині творці фільму «Пригоди S Миколая» планують роботу над другою частиною. Кастинг дітей-акторів будуть проводити по всій Україні у найбільших містах. У Дніпрі ж кастинг пройде серед учнів Dnipro Film School. Завдяки навчанню тут вони отримають можливість знятися у масштабному проекті і розпочати свою зіркову кар’єру.

«Дніпро нарешті отримає гарну платформу, де будуть професійно навчати діток та дорослих. Ми з радістю прийняли запрошення організаторів кіношколи приїхати, аби розповісти як взагалі відбувається процес створення кіно, як потрапити в кіно і донести, що це справді реально. Кожен, хто має бажання та прагнення потрапити у кіно, може це зробити. Я, як мама трьох діток, які з дуже раннього віку почали зніматися у фільмах скажу, що без професійної кіноосвіти ніякого прогресу у кінематографі не буде. Тому такі кіношколи дуже необхідні. Тим паче, що тут дійсно за справу беруться професіонали» – поділилася продюсерка Марія Каель.

Захід об’єднав більше сотні маленьких та дорослих дніпрян, яким цікавий світ кіно поза екраном. Раніше, організатори кіношколи організовувати літній кінотабір, за підсумками якого зрозуміли, що у Дніпрі багато зацікавлених і талановитих дітей, які мають шанси стати зірками українського і міжнародного масштабу.

 «Після кінотабору я дуже захопилася темою кіно і коли дізналася, що відкривається така кіношкола, я точно зрозуміла, що мені це потрібно. Тут, у своєму місті я можу підготуватися і отримати необхідні знання для того, щоб іти далі» – говорить школярка Карина.

DniproFilmSchool – професійна кіношкола, яка має різні напрямки освітніх курсів для різних вікових груп та різного рівня підготовки. Так, разом із дисциплінами для початківців, будуть і курси для тих, хто вже мав досвід роботи у кінопроцесі чи рекламі.

«Наш культурно-освітній хаб, кіношкола пропонує два основні напрямки навчання: це кіномистецтво – акторська майстерність та кіновиробництво: режиреська, подюсерська, сценарна майстерність, тощо. Кожен, хто буде навчатися у нашій кіношколі зможе обрати для себе той напрям, який буде йому більш цікавим. Зараз у нас триває перший набір, який триватиме чотири місяці. Наступним етапом буде вже більш поглиблене вивчення дисциплін. Таким чином, ми маємо на меті сформувати у нашому регіоні нове покоління із іншим відношенням до кіноіндустрії, відношенням професійним, із розумінням того, що це великий творчий процес, який потребує нових підходів, нових обличь і кадрів, якими і зможуть стати наші вихованці. Ми пропонуємо дійсно професійний рівень навчання із створенням власного продукту» – розповідає співзасновниця DniproFilmSchool, Катерина Митюшкіна.

«Я вже більше восьми років працюю з кіноіндустрією, –  успішно бачимо весь процес створення кіно зсередини, спостерігаємо за тим, як розвивається кіноосвіта у столиці і переймаючи їх досвід вирішили створити такий кінопростір і в Дніпрі. Адже наразі у нашому місті немає майданчику із професійним рівнем для навчання і розвитку спеціалістів цієї сфери» – додала співзасновниця DniproFilmSchool, Галина Шкуренко.

Викладачі кіношколи – професійні актори театру та кіно, режисери, сценаристи, тощо, які працюють в Україні та за її межами, які приїздитимуть зі столиці. Курси розроблені за їх авторськими методиками. Також партнерами DniproFilmSchool є міжнародна кінокомпаніяStarMedia, національна кіношкола Ukrainian Film School, яка занована на базі найбільшої у Східній Європі кіностудії FILM.UA, та Державне Агенство України з питань кіно.

Слідкуйте за подіями в наших групах