У Дніпропетровській області презентують унікальну розмальовку

  • Категорія:
  • Новини

На Дніпропетровщині відбувається презентація книжки-розмальовки “Квіткові мрії”, створеної на основі традиційного миколаївського розпису. Авторка ідеї, майстриня миколаївського розпису з Новомосковська, Анжела Лагода. Розмальовка включає зображення квітів, характерних для наддніпрянського краю, і супроводжується авторськими казками та легендами про ці квіти.

Анжела Лагода розповіла, що книжка складається з 35 сторінок і пропонує читачам не тільки розмальовувати квіти, але й створювати власні картини формату А4, які можна вирізати. У розмальовці представлені такі квіти, як маки, тюльпани, півонії, ружі.

Над проєктом працювала невелика команда з чотирьох осіб. Мета проєкту – залучити увагу як дорослих, так і молодших читачів до традиційного декоративного мистецтва. Ілюстрації для книги створені Анжелою Лагодою в стилі миколаївського розпису. Тексти казок та легенд про квіти написала Вікторія Кривенко, бібліотекарка та письменниця. Редактування текстів здійснила Лідія Журавель, а креативним дизайном книги займалася Тетяна Мерзленко.

Перші примірники розмальовки вже надруковані, а решта буде випущена найближчим часом, повідомила Анжела Лагода.

За матеріалами Новини Підгородне.

Слідкуйте за подіями в наших групах