У Дніпровському цирку показали виставу для дітей-переселенців

  • Категорія:
  • Новини

У дніпровському цирку побували діти, які були вимушені тікати від війни. Деякі з них вперше побачили циркову арену та артистів. Як пройшов благодійний захід та коли буде наступний – у сюжеті “Дніпро TV”

Оркестр, клоуни, акробати, жонглери та гімнасти. Сьогодні артисти з усієї України виступили для дітей, які були змушені тікати від жахів війни. Все, аби разом з батьками вони змогли хоч трохи відволіктися. Марина прийшла до цирку разом з маленькою Міланою. Жінка каже, її донька на такій виставі вперше в житті.

Марина, відвідувачка цирку: “Вона знала, що є цирк, але ми думали, що вона ще маленька. А зараз, ось, так можливість трапилась. Ми пішли, їй подобається. Нам дуже подобається, настрій чудовий. Усі артисти молоді, гарні, талановиті. Ми дуже раді, що прийшли”.

Вхід вільний не тільки для переселенців, а й для усіх дітей Дніпра. Захід, хоч і з невеликим запізненням, присвятили Міжнародному дню захисту дітей. Геннадій – артист цирку з великим стажем. До Дніпра приїхав з Рубіжного після початку там бойових дій. Працювати в цирку почав не відразу.

Геннадій Головченко, артист цирку: “Не зовсім одразу я почав працювати, тому що я був поранений, в мене було три осколочних поранення. Мене тут трохи підлікували, зараз відновлююсь”.

Навіть після поранення чоловік знайшов у собі сили, щоб продовжувати дарувати посмішки дітям.

Геннадій Головченко, артист цирку: “По-перше, мені це подобається, це та справа, якою я б хотів займатись. По освіті я хореограф, завжди працював з дітьми. Я люблю спілкуватися з дітворою”.

Допомагали розважати малечу не тільки учасники різноманітних колективів, а й тварини. 
В умовах війни маленькі українці потребують позитивних емоцій. Саме тому Дніпровський державний цирк разом з департаментом гуманітарної політики Дніпровської міськради та благодійною організацією «Культурна столиця» вирішили проводити подібні заходи частіше.

Віктор Шабатько, Генеральний директор Дніпровського державного цирку: “Порадувати наших дітлахів, які переселенці з окупованих територій, переселенці з Луганської і Донецької областей. Частина з них проживають у нас в готелі, деякі дітки воїнів, що захищають нашу країну”.

Сьогодні цирк відвідали близько 50 дітей. Наступна локація – станція метро «Вокзальна». 18 червня кожен охочий може побачити там номери артистів цирку.

Слідкуйте за подіями в наших групах