У дніпровському парку висадили квіти

  • Категорія:
  • Новини

Улюблені квіти дніпрян у центральному парку. Незвичайну клумбу висадили на території парка Шевченка. Представники Університету третього віку принесли з собою власноруч вирощені саджанці. Поєднані разом однорічні та багаторічні рослини тішитимуть відвідувачів парку протягом усього сезону, повідомляє “Дніпро TV”

З квітами, садовим інвентарем та гарним настроєм. У будній день зранку на алеї парку Шевченка повно людей.

“Это ирисы принесли вы?” – “Да, все что принесли, будем садить”.

Представники Університету третього віку, які займаються у парку скандинавською ходою, прийшли облаштувати одну з центральних клумб. Лариса Федорівна, керівниця спортивного гуртка, демонструє вид лілейних квітів і додає: такими насадженнями милуватимуться усі відвідувачі парку.

Лариса Шмалій, слухачка Університету третього віку: “Для красоты, для здоровья. Ну, и чтобы все проходили, смотрели на эту красоту, улыбались и к нам присоединялись”. 

Саджанці для майбутньої клумби принесли учасники акції. Це їхні власні квіти із присадибних ділянок, говорять організатори.

Сусанна Живілова, директорка підприємства «Дирекція парків та об’єктів рекреації» Дніпровської міськради: “Зараз нелегкий час для нашої країни, є проблеми з логістикою. Тому висадження квітів стає ще тим випробуванням. Тому така акція, разом с з нашими мешканцями, додають фарб і різнобарв’я нашому місту”.

Вікторія Дерець, представниця Університету третього віку: “Наші слухачі, вони займаються спортивними напрямками в цьому парку також. Це скандинавська хода і оздоровча зарядка, і танцювальна програма. Тобто вони проводять насправді в цьому парку досить багато свого вільного власного часу. І коли ми оголосили таку акцію, дуже багато людей погодилися з радістю, з таким захватом”. 

Маки, айстри, піони, іриси та інші квіти з’являться у центральному міському парку. Фахівці говорять, така комбінована клумба – фактично експеримент. Але ці квіти органічно впишуться до тих, які традиційно висаджують у парках.

Тетяна Демченко: “Квіти, які будуть створювати клумбу чотирьох сезонів. Особливість цієї клумби, що вона буде довгорічною і вона буде декоративна протягом всього року. Эта клумба как раз та, которую мы сажали в 1976 году при реконструкции этого парка”

Лідія Альбертівна, також слухачка Університету третього віку, говорить: висадка квітів у парку має для неї особливе значення. Будучі студенткою, 46 років тому, жінка висаджувала тут свою першу паркову клумбу. І зараз, висаджуючи квіти зі своєї дачі, вона наче повертається у свої молоді роки.

Лідія Прокоф’єва, слухачка Університету третього віку: “Подружкам всем позвонила и все откликнулись, чтобы сделать новую клумбу. Такой красивый парк и город, ну это же наша гордость, красота. И чтобы все радовались, и с удоволствием приходили сюда отдыхать с внуками, с детьми”.

Дві клумби площею сто квадратних метрів засадили протягом 40 хвилин. Поєднані разом однорічні та багаторічні рослини довго прикрашатимуть своїми кольорами парк і тішитимуть відвідувачів своїм незвичним поєднанням.

Слідкуйте за подіями в наших групах