Фестиваль блогеров Днепровский пост в Днепре 2019. Афиша Днепра

У мерії Дніпра розповіли про фестиваль блогерів «Дніпровський пост»

  • Категорія:
  • Куди піти дніпро
  • Новини

Протистояння соцмереж і найгостріші суспільно-політичні теми: У мерії Дніпра розповіли про третій Всеукраїнський фестиваль блогерів «Дніпровський пост»

Дніпро готується до третього Всеукраїнського фестивалю блогерів «Дніпровський пост». Цього року він триватиме з 14 по 16 червня. Участь у фестивалі підтвердили вже близько ста блогерів у різних інтернет-сегментах.

Дніпровці та гості міста зможуть безкоштовно відвідати три дискусійні майданчики, де обговорюватимуть найрізноманітніші теми – від гібридної війни до останніх трендів індустрії краси. Для організації третього Всеукраїнського фестивалю блогерів «Дніпровський пост» залучили винятково приватні інвестиції.

Фестиваль блогеров Днепровский пост в Днепре 2019. Афиша Днепра

«Ще одна непересічна подія в рамках програми «Культурна столиця». Це – фестиваль лідерів громадської думки. Людей, які мають величезну підтримку в соціальних мережах. До організації запрошено наших партнерів із Києва», – розповів начальник управління культури Департаменту гуманітарної політики міськради Дніпра Євген Хорошилов під час пресконференції 4 червня.

Цьогоріч фестиваль отримав розширений формат. Окрім популярних блогерів мережі Facebook, до панелей «Дніпровського посту» долучаться топові дописувачі інших популярних інтернет-платформ.

За задумом організаторів, таке поєднання має втілитися у своєрідне протистояння Facebook та Instagram. Раніше оновлену концепцію дніпровського фестивалю презентували також у столиці.

«Блогери Facebook – володарі думок, аналітики, інтелектуали – збирали чимало людей, котрі цікавилися їхніми блогами. Та ми зрозуміли, що блогосфера є ширшою темою. Тут існують люди, котрі займаються Instagram, Youtube. Ми вирішили це об’єднати. Два покоління – два підходи до життя», – повідомив співзасновник фестивалю, голова Художньої ради при міському голові, заслужений діяч мистецтв України Григорій Гельфер.

Фестиваль блогеров Днепровский пост в Днепре 2019. Афиша Днепра

Впродовж фестивалю працюватимуть три майданчики, де блогери соцмереж обговорюватимуть різні теми. Найбільш розлогою стане платформа Facebook. Усі три дні вона працюватиме у Музеї українського живопису (площа Троїцька, 5а).

Тут обговорюватимуть останні зміни у політичній площині, події на Сході, інформаційну війну, а також аналізуватимуть реформи в країні.

Крім цього, 15 червня усіх охочих запрошують до клубу Bartolomeo ( вул. Набережна Перемоги, 9Б), де працюватиме другий майданчик – Lifestyle. Тут можна буде почути про тенденції подорожей, моди, краси та харчування тощо. Останнього дня фестивалю, 16 червня, у середмісті Дніпра (площа Героїв Майдану) облаштують майданчик Citystage. Серед тем тут заявлені родина та здоровий спосіб життя.

«Є два світи. Один заточений як «зрада» та «перемога». В іншому світі мільйони людей, підписників, купують одяг, косметику, навчають інших, купують дітям подарунки, подорожують та діляться цим. Тут фактично не існує війни, миру тощо. Я не даю цьому оцінку, та це справді світи, що мало перетинаються. Наскільки це так – на це відповідь дасть, я сподіваюся, третій фестиваль блогерів», – пояснив співзасновник фестивалю, позаштатний радник міського голови з питань культури, заслужений діяч мистецтв України Євген Гендін.

Він також додав, що наскрізною темою третього «Дніпровського посту» буде чорне й біле – як символ поляризації суспільства не лише щодо політики, але й в інших галузях життя.

Зі свого боку, співорганізатор фестивалю, керівник креативної команди YUCCIE (м. Киів) Руслан Анфілов зауважив, що в Дніпрі нині відбуваються дуже знакові події.

«За останні кілька років «Культурна столиця» зробила дуже багато речей, що нині відбуваються майже щотижня. Чимало людей не лише спостерігають за цим, а й нахабно копірайтять і намагаються втілювати це в себе, – розповідає Руслан Анфілов. – Хочу сказати, що це заслуга не команди, а всієї територіальної громади, яка дозволяє собі робити інноваційні речі».

За словами Руслана Анфілова, саме під час фестивалю «Дніпровський пост» буде презентовано народний рейтинг блогерів.

Детальніше з переліком учасників можна ознайомитися тут: http://bloggers.dp.ua

_______________________________________________________________________________

Вся Афиша Днепра в Telegram – https://t.me/DneprAfisha

Слідкуйте за подіями в наших групах