У мерії Дніпра розповіли про новий формат проекту «Народна філармонія». Афиша Днепра

У мерії Дніпра розповіли про новий формат проекту «Народна філармонія»

  • Категорія:
  • Новини

8 червня у Дніпрі розпочинається другий етап проекту «Народна філармонія», який організовують у рамках програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця». Традиційними в проекті залишаються великі локації, де виступатимуть професійні колективи. А родзинкою стане новий формат проекту під назвою «Народна філармонія. Культура нашого двору». Це комплексний розважальний захід для містян різного віку, який проходитиме на подвір’ях багатоповерхівок у віддалених житлових масивах міста.

 

 «Проект «Народна філармонія» проводимо в місті з кінця 2016 року. Він одразу полюбився дніпрянам. Концерти колективів завжди збирають повну залу глядачів. Люди з нетерпінням чекають на нові концерти. Це все організовуємо саме для них, щоб мешканці міста мали можливість із задоволенням провести дозвілля, відпочити, відволіктися від роботи, буденності та просто насолодитися виступами колективів і виконавців. Вже давно доведено, що чим вища культура суспільства, тим воно прогресивніше. Тож запрошуємо дніпрян на концерти та розважальні заходи «Народної філармонії», – розповів під час прес-конференції 6 червня заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Зі свого боку, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов зазначив: виступи професійних колективів проходитимуть на великих локаціях по суботах, а формат «Народна філармонія. Культура нашого двору» – по неділях.

«Програма проекту вже розписана на червень. Цієї суботи, 8 червня, велика локація буде на житловому масиві «Північний», де виступатиме воєнний оркестр 5-го воєнного штабу військ оперативного командування «СХІД». А у неділю, 9 червня, новий формат проекту буде на житловому масиві «Перемога» за адресою: провулок Шокальського, у районі буд. №4», – сказав начальник управління культури.

Ідея проекту «Народна філармонія. Культура нашого двору» належить його автору та режисеру – Денису Баскіну. За його словами, мета нового формату заходу – дати можливість дніпрянам не лише насолодитися виступами артистів, а й поспілкуватися з ними та один із одним.

«Окрім виступів професійних творчих колективів, будуть інтерактивні конкурси, майстер-класи для дітей, аніматори, мильні бульбашки, солодка вата, показ фільмів. Уся розважальна програма проходитиме просто неба, на подвір’ях житлових будинків. Нікуди не потрібно виїжджати, щоб весело та з задоволенням провести час у неділю. Свято буде цікавим як маленьким містянам, так і дорослим. Сподіваємося, воно зблизить людей, які мешкають в одному районі», – додав Денис Баскін.

Довідка. За 2017-2018 роки в рамках проекту «Народна філармонія» було проведено понад 120 концертних заходів у віддалених житлових масивах та мікрорайонах міста, які відвідали близько 95 тис. мешканців. З початку цього року в рамках проекту вже реалізовано 12 заходів, до яких долучилися близько 3,5 тис. глядачів.

________________________________________________________________

Вся Афиша Днепра в Telegram — https://t.me/DneprAfisha

Слідкуйте за подіями в наших групах