У Мистецькому провулку Дніпра нагородили художників-переселенців

  • Категорія:
  • Афіша
  • Новини
  • Мітки:
  • Афиша Днепра

27 вересня  відбулося урочисте вручення дипломів переможцям Конкурсу «Мистецький провулок: ReArt». Журналісти «Нашого міста» побували на цій події.

Проєкт «Мистецький провулок: ReArt» реалізує Комунальне підприємство “ДніпроАртСтейдж” Дніпровської міської ради  при підтримці Українського культурного фонду.

Ми провели конкурс для митців-перселенців, він був покликаний відродити мистецьку діяльність, –  зазначає Надія Отряжа, кураторка проєкту «Мистецький провулок: ReArt». – Заявки подали понад 30 художників. За допомогою журі ми обрали п’ять проєктів. Зараз презентуємо роботу сімейного тандему “Specii”це – творче подружжя з Харкова.  

Вікторія Телетьєн

Вікторія Телетьєн та Юрій Штайда, з яких складається сімейний тандем “Specii”, на початку великої війни переїхали та мешкали у Дніпрі. Потім перебралися до Львову, але  брали і продовжують брати участь у творчому житті нашого міста. Робота сімейного дуєту носить назву «Квітень», в основі ідеї – маскувальні сітки.

Також переможцями конкурсу стали Борис Романов, Вова Купянський, Олена Ястребова та Дмитро Ільюхін.

Ми хочемо зробити Мистецький провулок туристичним магнітом Дніпра, – Євген Хорошилов,  начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. – Демографічна структура міста змінюється. З’явилося багато людей, для яких Дніпро останнім часом став другим домом. Для нас важливо, щоб вони стали справжніми дніпрянами. Тому ми долучили їх до реновації цієї локації.

 Всі роботи можна буде побачити у Мистецькому провулку 9 жовтня. Він розташований поруч с площею Героїв Майдану.

Фото Валерія Кравченка. Нагадаємо, раніше ми писали про те, як у Дніпрі допомагають переселенцям.

Слідкуйте за подіями в наших групах