“Україна – це ми”: у Дніпрі до Дня Української Державності влаштували концерт

  • Категорія:
  • Новини

28 липня країна вперше відзначає День Української Державності.  Напередодні у Дніпрі провели тематичний концерт «Україна – це ми». А ще влаштували інформаційну виставку, повідомляють в обласній військовій адміністрації.

У Дніпровській філармонії ім. Когана – «музична» зустріч. Зі цени звучали запальні та ліричні українські пісні. Найвідоміші народні твори та популярні сучасні композиції у джазовій обробці. Бандуристки з тріо «Етніка» зіграли мелодії на традиційних українських інструментах.

«Бандура – один із символів нашої держави. Як тризуб, калина, українська пісня. Вона має давню історію. Важливо проводити концерти навіть у такі складні часи. Щоб дарувати людям позитивні емоції», – поділилася учасниця тріо бандуристок Вероніка Тупицька.

Окрім музики, для глядачів підготували й українські гуморески. 

У холі філармонії розмістили тематичну виставку «Символ твоєї свободи». На 11 банерах – історія Державного Герба України.

«На постерах зображені різні етапи герботворення. Тут і княжий тризуб – знак Володимира Великого. І герб Української Народної Республіки. І сучасні державні символи», – розповіла заввідділу Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького Тетяна Цимлякова.

Переглянути виставку можуть усі охочі – вхід вільний.

За матеріалами Дніпро TV

Слідкуйте за подіями в наших групах