Українські воїни показали антидроновий пристрій від Дніпра, що здатен зупиняти майже всі види ворожих безпілотників

  • Категорія:
  • Новини

Дніпро продовжує забезпечувати бійців на фронті необхідними засобами. Серед них наявні безпілотники, пікапи та вантажівки, амуніція, різноманітна комп’ютерна техніка і спеціальні системи для блокування дронів. Особливою придбаною новинкою став пристрій, який здатен зупиняти практично всі види ворожих безпілотників у радіусі понад 1,5 км. Мер Дніпра, Борис Філатов, зауважив, що він особисто отримує багато замовлень від військових на закупівлю необхідної техніки, і заявка на такий антидроновий щит була однією з таких.

«Дніпро як територіальна громада дуже опікується питаннями придбання дронів. За офіційними даними «Прозорро», ми на першому місці в країні — витратили на придбання дронів 268 млн грн. І далі ми це продовжуватимемо — працюватимемо не тільки у напрямі дроновому, а й антидроновому», — сказав Філатов.

Антидронова система важить лише півтора кілограма і здатна працювати як у сильний мороз, так і у сильну спеку.

«Отакі девайси, це український виробник, до речі, не китайський. Добре, що підтримуємо вітчизняного виробника. Плюс, це дуже потужний антидроновий засіб. Ми такий вже застосовуємо. Воно вирубає зв’язок між пультом і між дроном. Втрачається керування. І все — пілот втрачає дрон», — розповідає командир другої стрілецької роти одного з батальйонів Віталій з позивним «Козак». І додає: у його побратимів уже є декілька трофейних дронів, зокрема FPV: «Дуже приємно, коли моск@льський дрон працює проти моск@ля».

Як працює антидронова система – дивіться у відео від українських оборонців.

Слідкуйте за подіями в наших групах