Український бойовий дух у зображеннях на тканині

Український бойовий дух у зображеннях на тканині

  • Категорія:
  • Новини

Крилаті фрази цієї війни та героїчні подвиги наших захисників у зображеннях на тканині. Чимало українських брендів почали створювати патріотичні колекції одягу та аксесуарів, частина прибутку від продажу яких йде нашим захисникам.

У світі набирає обертів тренд на все українське. Відомі бренди представляють колекції одягу в жовто-блакитних відтінках, на сайтах повно футболок із зображенням героїв України, шалений попит і на вишиванки. В Україні для підтримки економіки та допомоги нашим захисникам відкриваються нові інтернет-магазини, які продають одяг з патріотичними принтами.

До 24 лютого Дар’я працювала аквагримером у дитячому центрі. Через війну вона втратила роботу, але шукала можливості допомогти нашим захисникам. Спочатку вона пішла волонтерити, а згодом вирішила започаткувати власний бренд одягу. Частину прибутку від продажу речей перераховує на допомогу захисникам.

Дар’я Масловська, власниця інтернет-магазину одягу з патріотичними малюнками: «Инстаграм-магазин сам по себе существует не очень долго, потому что мы только недавно запустились. Была сложность с фотографиями, все никак не могли как бы обработать и запустить. А насчет подписчиков, то набираются до сих пор. Сейчас работает сарафанное радио, также я пользуюсь маркет-плейсингом, такими как izi.ua, Prom.ua, OLX. То есть я на эти все маркет-плейсы запустила футболки, и уже было пару заказов с OLX – это Одесса, Запорожье, а в большинстве случаев – это Днепр. Берут футболки, потому что знакомые знакомых».

Ідеї написів Дар’я вигадує сама, а потім з дизайнером переносить в електронний формат. Найулюбленіший малюнок дівчини – це силует українського військового та близької їй людини.

«Все знают вот этот тренд в TikTok, когда все делают вот так… Я увидела и захотела сделать что-то подобное. И я попросила своего парня сделать, сфотографироваться. И мы по его фотографии сделали эту футболку».

Хлопець Дарії зараз захищає нашу країну на фронті, а дівчина в цей час допомагає з відновлюванням економічної стабільності в Україні. Вважає, що зараз це теж важлива частина оборони країни.

Дар’я Масловська, власниця інтернет-магазину одягу з патріотичними малюнками: «Если у вас есть возможность работать – работайте, ищите возможность где заработать, как помочь. И когда ты работаешь, у тебя есть возможность помогать, то у тебя есть финансы, ты можешь помочь финансами, ты можешь купить продуктов. И когда идет оборот – это всегда очень важно».

«Зараз відбувається перший етап виготовлення футболки».

Перед нанесенням малюнка на футболку, його друкують на спеціальному папері та різнокольоровому принтері. Після цього відбувається процес пресування. Таким чином вже наносять малюнок на одяг.

«Нанесення відбувається італійською високоякісною плівкою. Вона витримує до 200 етапів прання у звичайній пральній машині, їй нічого не страшно. Саме зараз відбувається процес нанесення. Все відбувається дуже швидко. Ми використовуємо прес, 30 секунд – і футболка готова».

Цей копіювальний центр працює у Дніпрі вже протягом восьми років. Працівники переїхали сюди з Луганська у 2014 році. Тож що таке війна, знають не з чуток. Від початку вторгнення росії замовлень на патріотичну тематику стало більше. Люди готують подарунки нашим захисникам, і за деякі з таких замовлень тут не беруть гроші.

Світлана Гайова, директорка рекламно-поліграфічного підприємства: 
«Ось саме ця футболка, вона поїде в Ірландію, її замовив чоловік. І ще одну футболочку чоловічу, ось вона. Це парні футболки для родини з Ірландії, яка прихистила його доньку».

Втім, є замовлення, які не можуть доправити Україною ще від початку війни. 23 лютого клієнти з Маріуполя замовили ось ці наліпки, певно, для якогось спортивного заходу в місті. Їх так і не відправили. Втім, у типографії кажуть, вони обов’язково потраплять до міста після перемоги.

Світлана Гайова, директорка рекламно-поліграфічного підприємства: 
«Після періоду, коли ми не працювали і знайшли, чесно, захотілося плакати, тому що на той час Маріуполя майже не було. І ми їх бережемо, ми їх бережемо як раритет. Сподіваємося, що Маріуполь відбудують, і що в Маріуполі буде спорт, і тоді ми подаруємо якійсь спортивній школі».

“Доброго вечора, ми з України”. Банка огірків, якою жінка збила ворожий дрон. Привид Києва. Всі ці образи на одязі нині дорожчі українцям від будь-яких наймодніших брендів. А от за кордоном почали вдягатись у футболки, як в Зеленського. Вони кольору хакі з написом “ЗСУ”.

Слідкуйте за подіями в наших групах