Український кінопроект “Стоп-Земля” представлять в лабораторії кінофестивалю GoEast

  • Категорія:
  • Новини
Кінопроект “Стоп-Земля”, повнометражний ігровий дебют Катерини Горностай, буде представлений на лабораторії Міжнародного кінофестивалю GoEast у Німеччині.

 

“Український проект, разом з іншими 30-ма, відібрали до East-West Talent Lab – освітньої платформи для молодих кінематографістів з Німеччини та Центральної і Східної Європи, яка пройде цьогоріч з 19 по 24 квітня. Усього на участь в лабораторії надійшло 110 заявок із 25 країн. Відібрані учасники отримають майстер-класи із презентацій проектів, візьмуть участь у панельних дискусіях щодо пошуку фінансування фільмів та можливостей дистрибуції. Найкращий кінопроект за результатами пітчингу за результатами пітчингу у рамках цієї події отримає 3500 євро на виробництво”, – ідеться в повідомленні.

“Стоп-Земля” – це спільний проект двох українських продюсерських компаній. Зараз українські продюсери Віталій Шереметьєв, Наталія Лібет (“Ессе Продакшн Хаус”), Геннадій Кофман, Ольга Бесхмельніцина (“Магіка-фільм”) та Вікторія Хоменко шукають фінансування європейських копродюсерів, сейлз-агентів, дистриб’юторів та фестивалів для проекту.

Уперше майбутній фільм презентували під час індустріальних заходів на Одеському міжнародному кінофестивалі у липні 2017 року. В Одесі проект “Стоп-Земля” назвали одним з найкращих серед 11 учасників пітчингу індустріальної секції фестивалю та відзначили призом.

Дебютний повнометражний проект Катерини Горностай також отримав дві нагороди на копродукційному ринку Connecting Cottbus у Німеччині: Best Pitch та Producer’s Network Award.

“Стоп-Земля” розповідає про перший чуттєвий досвід підлітків. Це історія 16-річної дівчини Маші та її друзів у найтривожніші для них моменти дорослішання. Сценарій фільму написала сама Катерина Горностай. “Стоп-Земля” розрахована на широку глядацьку аудиторію.

Зйомки розпочнуться у січні 2019 року в Україні. Кінотеатральний реліз запланований на 2020 рік.

Слідкуйте за подіями в наших групах