В Днепре собираются расформировать театрально-художественный колледж. Афиша Днепра.

В Днепре собираются расформировать театрально-художественный колледж

  • Категорія:
  • Новини

27 марта, в Международный день театра, днепровские театралы узнали новость, которая стала шоком для многих. В Днепре под видом реорганизации хотят закрыть театрально-художественный колледж.

91553406_943748969397802_2807095946406526976_n

Подробности сообщили на фейсбук-странице «Дніпропетровський театрально-художній коледж – ДТХК / DTAC». 

 

-У зв’язку з прийняттям закону про фахову передвищу освіту ДТХК повинен був змінити свій статут та назву, Дніпропетровська обласна рада, як засновник нашого закладу, на своїй сесії повинна була розглянути це питання: документи коледж підготував вчасно та передав їх до Обласної ради, але…

Наближалась сесія, проекти рішень на сайті так і не з’являлися, що викликало тривогу. Проект рішення, про який далі піде мова, був опублікований ввечері перед сесією (трохи більше ніж за 14 годин, 10 з яких – ніч). Про це рішення і адміністрація, і студенти дізналися вже зранку та були шоковані!

У той же день, 27 березня 2020 року у Міжнародний день театру Дніпропетровська обласна рада на своєму засіданні, в онлайн режимі, під час світової пандемії та загальноукраїнського карантину, коли студенти не можуть навіть вийти на вулицю, а адміністрація – дістатися на роботу, без фахового обговорення, прийняла рішення: «Реорганізувати обласний комунальний вищий навчальний заклад «Дніпропетровський театрально-художній коледж» шляхом приєднання до комунального закладу «Дніпропетровський фаховий коледж культури» Дніпропетровської обласної ради».

Це означає просту річ: ДТХК перестає існувати! Все майно, студенти та, можливо, деякі викладачі переходять під управління Коледжу культури, а в близькому майбутньому не факт, що залишать всі будівлі.

ДТХК – заклад, який виконує 100% регіонального замовлення, випускає кадри, які відразу готові висококласно, професійно працювати. Інформація про 40% незаповненість та «напівпорожній заклад» – це абсолютна маніпуляція!

Ми категорично проти даного рішення. ДТХК і ДККІМ мають абсолютно різну специфіку, фундаментально різну! Поєднання різних підходів, задач та абсолютно різної філософії призведе лише до загального краху випуску висококваліфікованих кадрів. Цю тезу може підтвердити кожен дніпровський театр та майже кожен заслужений чи народний артист, які вже встали на наш захист, та підтримують нас! Ми не підемо! Ми є ДТХК! – говорится в обращении.

Студенты, преподаватели, выпускники колледжа и все неравнодушные горожане выступают против  такой болезненной реорганизации. В соцсетях началась акция #повернітьДТХК  и #ЯстудентДТХК.

К акции присоединились заслуженные и народные артисты Украины, многие уважаемые днепряне, которые хотят помочь сохранить ДТХК.

Слідкуйте за подіями в наших групах