В Днепре вручили специальную премию семьи Суворовых . Афиша Днепра

В Днепре вручили специальную премию семьи Суворовых

  • Категорія:
  • Новини

Сегодня, 9 декабря, в пресс-клубе Союза журналистов наградили победителей творческого конкурса журналистских работ. Диплом и специальную премию семьи Суворовых в номинации «Лучшая журналистская работа на военно-патриотическую тематику имени Рема Суворова» торжественно вручили Леониду Безуглому – днепровскому писателю и ветерану журналистики.

Высокой награды он удостоился за многолетнюю поисковую работу, освещение военно-патриотической тематики в СМИ и книгу «Ломівський плацдарм».


Леонид Никитович состоит в Союзе журналистов с 1975 года. Писатель отметил, что награда стала для него неожиданностью.


«Для мене, можливо, ця нагорода була несподівана. Бо я писав не для нагороди і деякі публікації були вміщені на сторінках газети «Нашого міста». Нагорода важлива і підкреслює, те що ми працювали: Рем Миколайович Суворов й інші колеги-журналісти, що вона не просто якась миттєвість. Це та краплинка, з якої вистеляється певний творчий шлях», – сказал он.


Ветеран журналистики рассказал, о чем будет его следующая работа.


«Вийшла книга «Світанок на крилах». Зараз треба більше осмислити. У 1942 році у селі Єлизавета-Кам’янка (зараз це Амур-Нижньодніпровський район) – була утворена організація українських націоналістів. До неї увійшли власне половина випускників 10-го класу Фрунзенської середньої школи (зараз середня школа №114). Це були одержимі люди, які не лякались репресій. На жаль, вони провели всього три засідання і були видані зрадниками. Більшість з них була арештована і відправлена в німецькі концтабори. А хто вижив та звільнився з концтаборів, були засуджені радянською владою ще на 10 років. Сьогодні хочеться більше розказати отакі речі, які весь час говорив Василь Нечипоренко – один із учасників, який був висланий в Караганду. Наскільки це були талановиті люди. У Караганді він очолював інженерну службу – був головним інженером на шахті. От якщо мені вдасться через оці події знову зв’язатися з Міністерством закордонних справ, і ми зможемо взяти якусь інформацію звідти, це може вирости спершу у якусь розповідь, а тоді, можливо, ми вже перейдемо до більш серйозної публікації».


На церемонии вручения Леонид Никитович процитировал стих со своей книги «Світанок на крилах». Днепровский писатель отметил, что хотел бы, чтобы подобные встречи организовывали чаще.


 «Дуже приємно, що зустрів багатьох своїх колег, з якими працював: Микола Чабан, Микола Нечипоренко, Олександр Давидов, Валентина Орлова. Просто хотілося, щоб отакі зустрічі були частіше. Бо через такі зустрічі відкриваються несподівані грані, які вже трішечки стерлися із часом. Всім бажаю успіхів, доброго здоров’я, хорошого настрою, оптимізму. Слава Україні!»

Илона Семенюк, фото Владимир Федорищев

Слідкуйте за подіями в наших групах