В Украину не пропустили известную ведущую и запретили въезд на три года, Афиша Днепра

В Украину не пропустили известную ведущую и запретили въезд на три года

  • Категорія:
  • Новини

Їй заборонили в’їзд до України терміном на три роки.

Громадянці Російської Федерації і відеоблогеру Анастасії Івлєєвій заборонений в’їзд в Україну терміном на три роки. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

“Сьогодні в Україну не пропустили громадянку Росії Анастасію Івлєєву, яка є відеоблогером та телеведучою. Жінка прилетіла в Київ рейсом з Мінська. У ході прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби з’ясували, що мандрівниця перебувала в АР Крим у 2017 році. З її пояснень, на півострів вона їздила відпочивати і потрапила з території РФ авіаційним транспортом. Через порушення законів України громадянці РФ проставлено заборону в’їзду в Україну терміном на 3 роки та відмовлено в перетині кордону”, – йдеться у повідомленні.

За даними відомства, загалом у минулому році його співробітники виявили близько 2 тисяч 200 фактів порушення особами порядку в’їзду/виїзду з/до тимчасово окупованої території. При цьому відмовлено у перетині кордону 1400 іноземній особі і заборонено в’їжджати 1170 іноземцям.

“Ця робота триває й надалі. Тільки з початку року 90 іноземців отримали заборону в’їзду за відвідування окупованих територій”, – зазначили в ДПСУ. “Держприкордонслужбою разом з іншими правоохоронними органами виокремлено більше 3,2 тисяч громадян, які могли незаконно перебувати на тимчасово окупованій території Криму. Інформація про них акумулюється і використовується, як додаткова, у ході здійснення прикордонного контролю та прийняття правового рішення”, – наголосили в прес-службі.

Зазначається, що за останні кілька років правоохоронцями прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну стосовно 140 іноземців – діячів культури та мистецтва. Держприкордонслужба звертається до громадян, профспілок, установ та громадських організацій, у разі запрошення на територію України іноземців та осіб без громадянства, уточнювати у них, чи не відвідували вони, насамперед незаконно, тимчасово окупований Крим та окремі райони Донецької і Луганської областей.

Источник: unian.ua


Вся Афиша Днепра в Telegram — https://t.me/DneprAfisha

Слідкуйте за подіями в наших групах