В Уряді розказали, що буде з цінами на продукти в Україні

В Уряді розказали, що буде з цінами на продукти в Україні

  • Категорія:
  • Новини

Лише за березень продукти в Україні здорожчали на 4.5% через порушення логістики та зростання цін на енергоносії. Проте у Міністерстві аграрної політики та продовольства очікують подальшу стабілізацію та здешевлення деяких продуктів.

За оцінкою Держстату України, споживчі ціни у лютому зросли на 0.6% у грудні, 1.3% у січні, 1.6% у лютому та на 4.5% у березні. У Мінагро зазначають, що головними причинами підвищення вартості продуктів є подорожчання енергоносіїв, яке почалося ще в 2021 році, та порушення логістики через війну.

«Найбільше зростання цін на продукти харчування відбулося ще торік – тоді це було пов’язано перш за все зі суттєвим стрибком цін на енергоносії. Певне підвищення цін у березні цього року зумовлене насамперед подорожчанням логістики, адже через воєнні дії було розірвано багато ланцюгів поставок», – запевнив перший заступник Міністра агрополітики та продовольства України Тарас Висоцький

За його словами, наразі ціни на енергоресурси більш-менш стабільні, логістичні ланцюги відновлені, а дефіциту сировини немає. Тому за відсутності інших форс-мажорних факторів і без впливу активної фази війни у міністерстві не бачать причин для подальшого здорожчання продуктів та очікують зниження цін на сезонні продукти.

Слідкуйте за подіями в наших групах