Вандали розмалювали лавки та зламали батути в сквері Клочка у Дніпрі. Афіша Дніпра

Вандали розмалювали лавки та зламали батути в сквері Клочка у Дніпрі

  • Категорія:
  • Новини

У сквері імені Євгенія Клочка вандали розмалювали лавки та зламали в дитячому містечку батути. Паркан злодіїв не зупиняє – в нічний час вони пробираються на територію й руйнують обладнання. В міськраді розповіли: така ж ситуація і в інших скверах міста. Багатостраждальною, наприклад, стала гірка в Слобожанському сквері. Місту доводиться встановлювати відеокамери та долучати муніципальну варту. Скільки збитків вже завдали вандали?

Ще не відкрили паркову зону, а вандали вже почали її руйнувати. У сквері Євгенія Клочка, що на лівому березі, вандали обмалювали лавки, зламали дитячий батут та вкрали дверцята від урн. Відеокамер у сквері немає, але встановити їх точно доведеться.

Ростислав Голубовський-Єрощук, заступник начальника управління капітального будівництва департаменту капітального будівництва Дніпровської міськради: «Проектом не предназначено на данном сквере видеонаблюдение. Но проект в дальнейшем будет. И в дальнейшем сквер будет полностью обеспечен видеонаблюдением».

Збитки, завдяки вандалам, нестиме підрядна компанія. Точну суму сказати у департаменті поки не можуть. Однак, обійдуться недитячі пустощі не менш як у 20 тисяч грвень, вважає підрядник.

Загорулько Максим, директор компанії-підрядника: «Много мелких, скажем так, поломок. Больше пакостей – выломанные дверцы урн, лавочки разрисованные, половина лавочек были запакованы, законсервированы на зимнее время. Получилось, что как бы товарный вид утерян. Нужно какие-то восстановления после зимы производить. Хотя все закрыто, как-то пробираются в ночное время, скажем так, не совсем в трезвую».

Владці вкотре звертаються із проханням обережно поводитися з міським майном.

Ростислав Голубовський-Єрощук, заступник начальника управління капітального будівництва департаменту капітального будівництва Дніпровської міськради: «Убедительная просьба к гражданам и жильцам данных районов! Пожалуйста, берегите свое имущество, которое строится для вас. Не надо ломать, потому что это строится за ваши деньги, за налоговложения».

В управлінні закликають: якщо ви бачите, що вандали руйнують в парках або скверах обладнання, обов’язково звертайтесь до правоохоронних органів.

Слідкуйте за подіями в наших групах