«Варта Дніпра»: чотири місяці роботи добровольчого формування

  • Категорія:
  • Новини
  • Мітки:
  • Афиша Днепра

Офіційно добровольче формування «Варта Дніпра» було створено 7 березня цього року. По факту ж перші добровольчі групи вийшли патрулювати вулиці та райони Дніпра вже ввечері 24 лютого. Тоді це були на кшталт груп народної дружини.

За словами командира добровольчого формування «Варта Дніпра» Артема Хмельникова, на час офіційного оголошення про створення та функціонування добровольчого формування на оборону рідного міста стало 5 000 людей, з них половина — вже служить у ЗСУ. 

«На сьогодні «Варта Дніпра»  нараховує понад 2 500 добровольців, серед них 215 жінок, а також іноземні громадяни.

До Варти стали добровольці, які раніше були знайомі з військовою справою та медициною, а також ті, що прийшли зі звичного життя, тобто представники цілком різних професій. Усі вони вчилися, вчаться і продовжують удосконалювати теоретичні та практичні навички. Серед обов’язкового — поводження зі зброєю, долання простору, що прострілюється, ведення бою у місті та його зачистка. А також щоденна підтримка фізичної підготовки (біг, долання смуги перешкод тощо), основи військової медицини та вміння надавати домедичну допомогу на полі бою. Навчання проводять професійні військові», — розповів під час брифінгу 7 липня Артем Хмельников. 

Добровольці «Варти Дніпра» разом з поліцейськими стежать за громадським порядком, несуть службу з охорони різних об’єктів, надають безпековий супровід різним державним установам. Також добровольче формування активно співпрацює з Координаційним штабом волонтерів Дніпра. Зокрема, вартівці допомагають у доставці гуманітарних  вантажів, евакуації людей з прифронтових міст, селищ. 

«Усе ж головне завдання «Варти Дніпра» — пильнувати спокій рідного міста, виявляти порушників порядку воєнного стану, викривати диверсійні групи та інших осіб, які можуть наражати на небезпеку як Дніпро, так і країну в цілому. На сьогодні  завдяки вартівцям затримано 102 особи – їх передали поліції та СБУ», – додав командир добровольчого формування. 

Щоб стати до лав «Варти Дніпра», необхідно звернутися до районних адміністрацій

Слідкуйте за подіями в наших групах