Вбий путіна – допоможи ЗСУ: у Дніпрі відкрили благодійну художню виставку “Неприйняття”

  • Категорія:
  • Новини

Щодня – страта путіна. Таке задоволення подарувала дніпрянам благодійна виставка “Неприйняття”. Митці виготовили 30 бюстів російського диктатора, і щодня серед тих, хто пожертвував гроші на ЗСУ, обиратимуть щасливчика, який і розгепає чергового гіпсового фюрера…

Битий посуд, як відомо – на щастя, тому на відкритті закладу чи початку зйомок фільму заведено розбити тарілку. Але організатори виставки “Неприйняття» вигадали набагато приємнішу церемонію – розбити бюст путіна.

Григорій Гельфер, голова Художньої ради при міському голові, заслужений діяч мистецтв України: 
«Та людина, яка хоче стратити цього злодія, зроби донат — можеш стратити. І так на протязі місяця».

Всі зали виставки об’єднанні червоною ниткою, яка символізує «криваві сльози» українців, розповіли організатори. Це не єдиний символізм, який представлений на виставці.

На виставці представлено 193 картини від українських митців. Експозиція займає 6 залів — це аналогія стадій психологічного усвідомлення людиною проблеми — заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття та дія.

Влад Божич, креативний директор виставки: «Ми хотіли цією виставкою багато долучити уваги до того, що відбувається. Долучивши психологів, ми створили концепцію «неприйняття» по відомим стадіям — від заперечення до прийняття. Але концепція називається “неприйняття”, тому що ми вважаємо, що цю війну неможна приймати. Потрібно діяти, щоб перемогти, і робити це разом заради цієї перемоги».

Організатори кажуть, краще побачити всі артоб’єкти на власні очі, втім, протягом місяця можна онлайн долучитись і до аукціону зі знищення путіна. Інформацію ви можете дізнатися на офіційній сторінці виставки «Неприйняття». Всі гроші з донатів підуть на купівлю тепловізорів для ЗСУ.

За матеріалами Дніпро TV

Слідкуйте за подіями в наших групах