Від Рембрандта до абстракціонизму: у Дніпровському художньому музеї з’явився путівник

  • Категорія:
  • Куди піти дніпро
  • Новини

 У Дніпровському художньому музеї з’явилось цікаве видання –  путівник. Про це журналісту «Афіші Дніпра» повідомив заступник директора з наукової роботи Сергій Несмачний. Він був виданий ще у 2021 році, але придбати книжку можна буде лише зараз.

  • Ми планували презентувати його 24 лютого 2022 року, – розповідає Сергій Несмачний. – Але через велику війну, звісно, відклали цю подію.  Після початку повномасштабного вторгнення рф ми сховали всі цінні експонати. Зараз у тих залах, де вони були, проходять виставки сучасних авторів. Але завдяки путівнику можна побачити, як виглядав наш музей до війни.

На сторінках цього видання є статті мистецтвознавців, але головне все ж таки – це ілюстрації. Тут є картини різних періодів та авторів – від  відомої у всьому світі «У студії» Марії Башкірцевої та картини, авторство якої приписують Рембрандту, до абстракціонизму.

 А також  багато ікон.  Сподіваємось, після нашої Перемоги всі ці твори повернуться на свої місця у музеї.

Придбати путівник можна буде вже найближчим часом у касі Дніпровського художнього музею. Адреса – вул. Шевченка, 21.  Тел.: 746-26-80, 744-60-36. Приблизна вартість путівника – 100 грн.

Юліанна Кокошко

Фото автора

Слідкуйте за подіями в наших групах