Від утворення до сьогодення: шлях відомого дніпровського гурту МеріЛінор. Афиша Днепра

Від утворення до сьогодення: шлях відомого дніпровського гурту МеріЛінор

  • Категорія:
  • Новини

Гурт МеріЛінор був утворений у 2018 році у місті Дніпро. Грає гурт у стилі: nerd-punk, post-rock, hip-hop rock, pop-rock, alternative, grange.

Склад: 

TJ Hinako – вокал
Rain (Сергій Шинкаренко) – гітара
Городецький (Антон Свірідонов) – бас
Вінс (Олександр Шабельский) – барабани

Від утворення до сьогодення: шлях відомого дніпровського гурту МеріЛінор. Афиша Днепра

Початок (весна 2017 – осінь 2018)

Навесні 2017 два музиканта TJ Hinako (вокал) і Rain Сергій Шинкаренко (гітара) утворили акустичний дует з робочою назвою “Тільки і всього”. Після серії вдалих виступів було прийнято рішення зібрати повноцінний рок гурт.

Восени 2017 року команду приходять Вінс (Олександр Шабельский, барабани) і Йоль (Юлія Ткач, бас).

Від утворення до сьогодення: шлях відомого дніпровського гурту МеріЛінор. Афиша Днепра

В кінці березня 2018 року “МеріЛінор” записує перший сингл “ЧетыреМоста”. Буквально відразу, під продюсуванням Юрія Яхно (“Дом грибоедова”; “GAUDA”; Директор, саунд-продюсер KSRecords) і за участю Андрія Богданова (“Дом грибоедова”, “GAUDA”, “abproject”) пишеться другий сингл “НебоТаМісяць”. Через місяць видано третій сінгл команди “Пішак”. Сингли потрапляють в ротації радіостанцій: Джем FM (Київ – 95,6 FM), Radio ROCKS (103,6 FM), UA: Радіо Промінь, FM Галичина (Львів – 89,7 FM), Радіо Місто Над Бугом (Вінниця – 101,8 FM).

Команда багато виступає по різних містах України та бере участь в різних фестивалях і конкурсах.

Восени, після перемоги в Дніпровському конкурсі “Sloboda Rock Fest”, МеріЛінор отримує сертифікат на зйомку кліпу, а в кінці вересня презентує своє перше відео на пісню “НебоТаМісяць”. За перші дні кліп набирає більше 15 000 переглядів на YouTube а так само потрапляє в ефіри невеликих міських TV каналів.

Від утворення до сьогодення: шлях відомого дніпровського гурту МеріЛінор. Афиша Днепра

Становлення (осінь 2018 – весна 2020)

Восени 2018 року МеріЛінор оголосила краудфандінговий збір коштів на запис дебютного альбому. Для цих цілей використовується платформа NaStarte (нині неіснуюча). На превеликий подив хейтерів і самих учасників гурту до кінця року необхідна сума на запис альбому зібрана.

Відразу після новорічних свят гурт на 5 днів оселився в студії KSRecords (п. Братське)

Від утворення до сьогодення: шлях відомого дніпровського гурту МеріЛінор. Афиша Днепра

13 березня 2019 року МеріЛінор випускає свій дебютний альбом з нехитрою назвою “13”. Альбом складається з 13 драйвових треків об’єднаних загальною концепцією nerd-pank як охрестили свій стиль самі музиканти в процесі запису.

Nerd-punk, який більш nerd, ніж панк, але панкова терпкість, гіркота і нецензурна лексика в наявності. Романтика великих міст і спальних районів, музика для плеєра і дороги, то, що буде поруч в маршрутці, в черзі супермаркету і під час ранкової пробіжки. Те, що ви бачите і відчуваєте кожного дня вкладене в рими і ритм.

На пісню “Пішак” влітку випускається лірик-кліп. Восени команда знімає кліп на пісню “ЧетыреМоста”. Локація зйомок – центральний міст м. Дніпро, який тільки відкрили після тривалої реставрації та спору між мером міста та Президентом України. У перші дні кліп збирає понад 20 000 переглядів на YouTube.

Від утворення до сьогодення: шлях відомого дніпровського гурту МеріЛінор. Афиша Днепра

 

Поступово в перервах між концертними поїздками МеріЛінор активно пише нові пісні для наступного альбому. Наприкінці осені команда знімає сюжетний матеріал для кліпу на пісню “Тримай”.

Взимку 2020 роки команда приступає до накопичення матеріалу на новий альбом. І будує плани на весняні концерти, фестивалі та поїздки. В які життя вносить свої правила і карантинні обмеження, локдауни і інша дич руйнує всі ці плани на корені. Але група не здається і продовжує працювати.

На початку весни на місце бас гітариста в групу приходить Антон (Городецький) Свірідонов. В результаті басові партії стали більш панково-потужними і звучними. У березні 2020 року виходить сінгл “Тримай”. А вже в квітні в самий пік карантину група на протязі 5 годин роботи в студії записує і випускає актуальний сингл “Мама (письмо из карантина)”.

До дня захисту дітей виходить кліп на пісню “Тримай”, головні ролі в якому зіграли юні тіктокери Дніпра.

В кінці серпні 2020 року на лейблі Jul’s service music виходить перша частина другого альбому “Город грехов vol.1”. Запис альбому було зроблено групою своїми силами на студії Yellow Submarine Records (м. Дніпро). Саунд продюсували вокаліст і гітарист команди спільно. Всі технічні подробиці, від самого запису до зведення і мастерінгу виконав Сергій (Rain) Шинкаренко. Клавішні партії в треку “Мама”, в альбомної версії, зіграні Антоном Пурцеладзе, дніпровським інструменталістом, композитором і співаком, добрим другом команди. Це концептуальний альбом про місто і його мешканців. Онлайн пристрасть і офлайн ненависть, страхи, бажання, мрії.

Від утворення до сьогодення: шлях відомого дніпровського гурту МеріЛінор. Афиша Днепра

Сьогодення (зима 2020 … )

У перший день зими МеріЛінор випускають черговий сингл “Зима” відразу в форматі відеокліпу. А якщо уявити, що зима це не пора року, а хтось конкретний? Наприклад дівчина, навіжена і з дивним характером. Пісня про кохання, або, як зараз модно писати, про токсичні відносини.

Тут чути активний експеримент гурту в поєднанні акустичних інструментів (гітара, флейта) зі звуками синтезаторів ударів в долоні і тупанням ніг. Клавіші та сінті для цієї композиції написав ще один хороший друг гурту – Tim Kolmogorov

Зараз гурт накопичує матеріал для другої частини другого альбому, робоча назва “Місто гріхів (клуб невдах)”. Як зазвичай альбом буде містити треки на різних мовах. Подає заявки на фестивалі і планує проведення сольних і малосольних концертів, в гострій надії на послаблення карантинної істерії. На питання “а що якщо карантин триватиме ще рік” відповідь проста: матеріалу багато, будемо записувати, знімати кліпи, робити музику.

Від утворення до сьогодення: шлях відомого дніпровського гурту МеріЛінор. Афиша Днепра

Слідкуйте за подіями в наших групах