Віддай свої книги, написані російською, та допоможи ЗСУ!

  • Категорія:
  • Новини

Позбутися книжок, які вже ніколи не будете перечитувати, та допомогти ЗСУ. Дніпрянин Євген збирає старі журнали, газети, книги. На виручені від макулатури кошти закуповується військове спорядження. За 3 місяці йому вдалося зібрати 7 тонн книжок. Здебільшого люди віддають книги російських авторів.

Книги мовою окупанта чи макулатура. Куди з користю для ЗСУ віддати те, що вже непотрібно вдома?

3 місяці тому Євген почав свою волонтерську діяльність. На власній автівці він по всьому місту збирає макулатуру. Виручені кошти йдуть на допомогу військовим.

«І мавік, і квадрокоптери, і автівки, і гранотомети – там кожен день щось нове. Безкоштовно здай ці книжки, і ми безкоштовно приїдемо, заберемо, здамо і гроші направимо на ЗСУ», – каже Євген Тарасов, волонтер.

Здебільшого дніпряни віддають на переробку книжки російських авторів.

«Люди здають все, і «Большая советская энциклопедия», вона зараз непотрібна нікому, і бібліотека всесвітньої літератури, і різноманітні твори, Горький, Пушкін, Лермонов і таке інше. Це треба знищувати, і треба щоб усі читали Тараса Шевченка, Максима Рильського, Лесю Українку та інших письменників.» – розповідає волонтер Євген Тарасов.

Пункту збору у чоловіка — немає. Він накопичує книги прямо в машині. Коли місця не вистачає,  одразу віддає їх на переробку. Зі старих книжок роблять новий папір, який потім може стати частиною нашої, української літератури. В деяких випадках Євген навіть зриває обкладинку.

За 3 місяці волонтеру вдалося зібрати близько 7 тонн макулатури.



За матеріалами ДніпроTV.

Слідкуйте за подіями в наших групах