Відомий художник створив незвичний символ Дніпра. Афіша Дніпра.

Відомий художник створив незвичний символ Дніпра

  • Категорія:
  • Новини

Художник Нікіта Тітов, відомий своїми лаконічними, але дуже емоційними ілюстраціями, створив для Дніпра незвичний символ. Автор органічно вписав меч у літери назви міста. Цей меч можно сприймати одночасно як символ протидії або як ракету – богаторічну “візитну картку” Дніпра.

Автор розповів “Афіші” про історію створення символу:

“Символічне зображення Дніпро постало як продовження символів міст, спочатку з’явився Київ, потім Одеса, Харків, Запоріжжя. Мені захотілося передати, що українські міста готові дати відсіч росії, навалити як слід. Головним образом для цього я вибрав меч, саме тому я шукав символи міст, які можна органічно зв’язати з ним. У вашому місті я був тільки в дитинстві, тому звернувся до свого друга Віталія Мазігули, який народився і багато років прожив у Дніпрі, за допомогою, так і з’явився саме цей символ” (Пунктуацію автора збережено – ред.).

Інші роботи автора Нікіти Тітова:

Справка: Перший плакат «Країна народжується» Нікіта Тітов зробив під час Майдану у грудні 2013 року. З 2014 року почав робити більше плакатів, які є для автора своєрідним щоденником. Вони відзеркалюють його реакцію на подію, яка «сильно відгукувалась у моєму серці, про яку я думав чи якій співчував…Таке стисле, чітке, дуже просте повідомлення, але воно зчитується настільки швидко, що людина за кілька секунд розуміє, що я мав на увазі. Це така концентрація думок і дуже виразний засіб донести їх до людини»

Слідкуйте за подіями в наших групах