Відзнаки від міста і командувача військ «Таврія» Тарнавського: лікарів Дніпра привітали з професійним святом

  • Категорія:
  • Новини

Сьогодні Дніпро святкує День медичних працівників. У місті діє майже 10 тисяч лікарів, медсестер і персоналу різних ланок, які неперервно працюють, щоб врятувати поранених військових і цивільних осіб. Вони з дбайливістю стежать за здоров’ям простих дніпрян, надаючи неустанну медичну допомогу.

«Я щиро дякую за ту роботу, яка у вас проводиться. Низький уклін від тих воїнів,  які сьогодні продовжують виконувати ті завдання, що на сьогоднішній день стоять перед нашою державою. Від усього особового складу хочу побажати вам, як медичним працівникам, насамперед, здоровʼя. По-друге, наснаги і відповідальності, яку треба тільки у вас і переймати», — сказав командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

Міські лікарні та медичні центри отримали відзнаки від міського голови, Бориса Філатова. Він зазначив, що головна відповідальність за лікування українських оборонців лежить на муніципальних лікарнях Дніпра.

«Дуже знакового, що до нагородження наших лікарів приєднався командувач,

генерал Тарнавський. Це важливо, коли в умовах повномасштабної агресії російської федерації наші військові кажуть слова подяки лікарям. Бо крім навантаження на лікарні з наданням допомоги мешканцям Дніпра, є ще допомога переміщеним особам. І безумовно, це поранені», — зазначив Філатов.  

Самі ж лікарі наголошують, що тяжкий досвід, здобутий не лише за півтора роки великої війни, а й в усіх викликах, що існували до цього, чимраз більше загартовує і їхню професійність, і людську волю.

«Люди, які обирають цю професію, вони роблять цей вибір раз і назавжди. В медицині немає людей, які випадково опинилися в цій структурі. Особливо в тих складнощах, що існують зараз. Медики, навпаки, стали більш сильними, організованими і виконують свою роботу на найвищому сучасному рівні», — каже представниця однієї з лікарень міста Вікторія.

Як відомо, Дніпро в наші дні є головним центром з порятунку поранених військових та містом, що надав притулок найбільшій кількості переселенців у країні. Представник одного з центрів первинної медико-санітарної допомоги, Андрій, зауважує, що незважаючи на зростаюче навантаження, медична система міста швидко впоралась із необхідними організаційними процесами: «У нас є лікарі, які обслуговують усіх, хто звернувся. Спочатку ми працювали в шелтерах,  де були розташовані внутрішні переміщені особи. Збільшилося навантаження на лікарів, але в нас проблем не було. Зараз фактично всі внутрішньо переміщені особи мають декларації і звертаються по меддопомогу просто до центру».

Слідкуйте за подіями в наших групах