Волонтери та студенти озеленюють сквери Дніпра

  • Категорія:
  • Новини

Квітучі символи незламності України. У Дніпрі студенти митної академії та волонтери озеленюють місто. Вейгели та сріблясті клени оселилися у сквері Янгеля. Де взяли саджанці та хто доглядатиме рослини?

Символ незламності та нашої перемоги. Так Іван називає саджанці вейгели. Каже, разом з одногрупниками та волонтерами вирішили додати барв у міський пейзаж. Для озеленення обрали сквер Янгеля.

Іван Попков, студент Університету митної справи та фінансів: «Ми вважаємо, що саме в цей час, коли на вулиці війна, ми повинні розуміти, що такі невеличкі кроки, вони впливають на нашу перемогу. Ми садимо такі кущі, сподіваємось, що вони розквітнуть, стануть таким символом, що наша країна буде такою ж квітучою, як ці дерева».

Акцію з озеленення вигадали студенти разом з волонтерами. Самі зібрали кошти і закупили саджанці. 5 днів підготовки, дві години роботи лопатами. І от сквер Янгеля прикрашають не лише 20 кущів вейгел, але й 5 сріблястих кленів.

Олена Булах, голова громадської організації: «Дерево клен – это дерево света. Дерево волонтерства. Мы несем свет, и мы надеемся, что аллейка, которую мы посадили, будет радовать наших людей. Мы постарались, наша общественная организация, постарались сделать так, чтобы создать им в наше непростое время хотя бы кусочек теплоты и радости”.

А от доглядатимуть за молодими деревами комунальники. Вони поливатимуть і обрізатимуть саджанці.

Олексій Тесля, директор комунального підприємства «Міська інфраструктура»Дніп ровської міськради: «Життя продовжується. Потрібно надалі нашим людям давати можливість не тільки слухати про війну, але і к чомусь інтересному, чомусь цікавому прислуховуватись. А це і акції, такі, як висадки дерев, квітів. Вони зараз проходять по всій території міста».

Та волонтери вже думають яку вулицю озеленити наступною. Незабаром планують висадити пів сотні молодих дубів.

Слідкуйте за подіями в наших групах