В Днепре провели операции с помощью хирургического робота. Афиша Днепра

Впервые в Днепре провели операции с помощью хирургического робота (ВИДЕО)

  • Категорія:
  • Новини

На странице Областного информационного штаба Днепропетровщины противодействия коронавируса в Фейсбуке появилось видео операции с помощью робота.

 

– Технологія була створена для НАСА та армії США, адже дозволяє хірургу проводити операцію на відстані, – отмечается в пояснении под видео. – Для пересічних громадян це можете виглядати дивом, коли хірург сидить за спеціальною консоллю, а маніпулятори, введені в черевину пацієнта, нібито роблять операцію самі. Насправді, маніпулятори – трокари – повністю підпорядковуються діям хірурга.

Треба зазначити, що робот не замінює його досвіду і кваліфікації , а виключно розширює можливості хірурга. Оперуючи з роботом, хірург бачить операційне поле зі збільшенням до 20 разів і діє з точністю, недоступною людській руці. Позиціонування мікрохірургічних інструментів роботу майже в 5 разів точніше, ніж руху кисті. Інструменти робота мають 7 ступенів свободи (більше, ніж кисть руки хірурга) і вигинаються на 90 градусів для ювелірного видалення уражених тканин зі збереженням судин і нервових пучків.

Таким чином, використовуючи робот DA Vinci, хірурги можуть провести найскладніші операції, максимально виключаючи ризики для пацієнтів. Вартість таких операцій звичайно вища, ніж аналогічні, без використання хірургічного робота. Але в Дніпрі дещо дешевше, ніж роботичні операції в Європі та світі.

Слідкуйте за подіями в наших групах