Вшанування героїв, флешмоб і патріотичні акції: Дніпро відзначає День Соборності України. Афиша Днепра

Вшанування героїв, флешмоб і патріотичні акції: Дніпро відзначає День Соборності України

  • Категорія:
  • Новини

22 січня святкування Дня Соборності України у Дніпрі розпочалося з урочистостей біля пам’ятника молодому Тарасу Шевченку. На початку заходу пролунав Державний Гімн. У церемонії покладання квітів до монумента взяло участь керівництво області та міста, голови районних у місті рад, представники силових структур, громадських організацій, обласного об’єднання профспілок, Молодіжної ради Дніпра, релігійних громад міста та небайдужі дніпровці.

«Сьогодні виповнюється 100 років із дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Це велика історична подія для нашої країни. Соборність України – духовна згуртованість усіх громадян, незалежно від їхньої національності та регіону проживання. Національна єдність – необхідна цінність та обов’язкова передумова ефективного супротиву зовнішній агресії», – сказав заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто віддав своє життя за свободу та незалежність України. 22 січня 2019 року – не тільки День Соборності, а й п’яті роковини загибелі активістів Євромайдану, Героїв України Сергія Нігояна та Михайла Жизневського.

Олена Сидорова щороку 22 січня приходить до пам’ятника Тарасу Шевченку, щоб покласти квіти. «Будуть в усіх громадян, від заходу до сходу, єдині помисли – буде єдина, цілісна, соборна Україна. Бажаю лише процвітання нашій країні. Поборемо всі негаразди, як це зробили сто років тому», – наголосила дніпрянка.

З нагоди Дня Соборності у місті запланована низка святкових заходів. Зокрема, о 14:30 на площі перед міською радою стартує флешмоб, учасники якого утворять велику мапу України. Приєднатися до нього запрошують усіх охочих. Також відбудеться концерт у Міському палаці дітей та юнацтва, патріотичні акції у позашкільних навчальних закладах міста тощо.

Довідка. День Соборності відзначають в Україні щороку 22 січня, в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, яке відбулося у 1919 році. Це стало історичним об’єднанням українських земель у єдину державу, основоположною подією для новітнього українського державотворення.

—————————————————————————-

Вся Афиша Днепра в Telegram – https://t.me/DneprAfisha

Слідкуйте за подіями в наших групах