World Cleanup Day. Дніпро долучився до всесвітнього дня прибирання

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпрі відбувся щорічний Всесвітній День Прибирання, відомий як World Cleanup Day. Ця ініціатива проводиться в нашому місті починаючи з 2018 року. У цьому році волонтери облаштували прибирання на двох локаціях: на набережній Заводській та на набережній Перемоги. В загальному обсязі робіт взяло участь понад двісті людей, серед яких була і Анастасія Палій. Ця молода жінка активно бере участь у волонтерських заходах і завжди готова допомогти прибрати своє місто.

«На жаль, доводиться рятувати природу від самих себе. Прибираємо сміття, яке часто є токсичним для довкілля. Наприклад, сьогодні я звернула увагу, що було дуже багато пластику, як ми знаємо, він не розкладається. Як представник молоді, я вважаю такі заходи важливими. Я прийшла сюди з друзями. Мене тішить, що  дедалі більше людей усвідомлюють свою відповідальність за збереження довкілля», – розказала волонтерка Анастасія Палій.

Всесвітній день прибирання World Cleanup Day проходить у 191 країні світу. У Дніпрі співорганізатором акції став молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World». З двох локацій сьогоднішнього прибирання вдалось вивезти більше тонни непотребу. Він направиться на станцію переробки відходів та на полігон «Правобережний».

«Толоки в Дніпрі наш департамент організовує регулярно. Проводиться постійно і освітня робота. Під час наших заходів ми розповідаємо про сортування відходів. Також у Дніпрі передбачена адміністративна відповідальність за засмічення, порушення правил благоустрою», – зазначив Ярослав Крисько, заступник директора департаменту – начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики ДМР.

Слідкуйте за подіями в наших групах