«Зелений Гай»: улюблена їжа президента та мало алкоголю

«Зелений Гай»: улюблена їжа президента та мало алкоголю

  • Категорія:
  • Новини

Нещодавно відреставрований парк «Зелений Гай» користується популярністю у городян – щовихідних тут людно і гамірно. Багато хто називає цю зону відпочинку найкращою у місті.

«Чудовий парк для родинних прогулянок, – ділиться враженнями Олена Семчук. Хоча тут можна розважатися у будь-якому товаристві. Є дитячий майданчик, фуд-зона, караоке. Якщо не хочеться гуляти, так би мовити, цивілізованою частиною парку, завжди можна піти в «дику».

Але не всі поділяють таку думку.

«Рекламують як сучасний новий парк, – каже Ігор. – Насправді ж звичайна алея, на якій не завжди можна зустріти урну, а пляшка води коштує, як в аеропорту. Так, непоганий дитячий майданчик, але внизу гірки якась діра, прикрита фанерою».

Ми вирішили оцінити інфраструктуру популярної зони відпочинку.

Дивна шаурма

«Щосуботи та щонеділі тут буде розважальна програма: фестивалі, ярмарки, заходи до міських і державних свят», — так пишуть на офіційній сторінці парку у Мережі. Нам не пощастило, цієї неділі тут не було жодного ярмарку чи продажу сувенірів.

У «Зеленому Гаю» багато лавочок, зон для пікніків, кафе, п’ять альтанок з мангалами. Особливою популярністю користується зона фуд-корту біля дитячих майданчиків. Поки малюки граються, дорослі сидять у кафе. Справа від фуд-корту якісь вагончики за вони сітчастим парканом.

Попри те, що парк новий, столики і парасолі у кафе, наче з 90-х: пластикові вставки та написи «Pepsi», столи, що хитаються. У дерев’яних будиночках продають сендвічі, бургери, картоплю фрі, солодощі та морозиво. З напоїв – безліч яскравих коктейлів усіх кольорів веселки, різновиди кави, кавових напоїв та пиво. «Чому не готують алкогольні коктейлі чи не продають вино? Вибір не дуже», — чую розмову компанії чоловіків та жінок, які вивчають асортимент.

Ми обрали улюблену їжу шостого Президента України – шаурму. Але тут її готують за мотивами хот-догу. Виходить така собі шаурма з сосискою. Помічаю, як продавець голими руками розкладає листи лаваша на столі. Але для приготування порції вдягає рукавички – ось така вибіркова гігієна. Ще за п’ять гривень до страви можна додати сир, а сосиска буде молочна або копчена. До речі, її просто підігріли у мікрохвильовці, замість грилю, що суттєво вплинуло на смак. А от лаваш, навпаки, трошки підсушений на грилі і гарячий.

Картопля фрі хрустка, із золотавою скоринкою, але відчутно пахне олією. Складається враження, що її змінюють дуже рідко. Усім, хто купує пиво, його пакують у паперові пакети. Це пов’язано із законом України, який забороняє розпивати спиртне у публічних місцях. Але чимало батьків пили пиво та слабоалкогольні напої прямо на дитячих майданчиках в парку.

До речі, водопроводу у дерев’яних будиночках, де торгують їжею, немає. Я помітила, як продавець мила шейкер для молочних коктейлів за будівлею – там стоїть щось на зразок рукомийника просто неба.

Різні туалети

У парку є біотуалети – сині кабінки розташовані в декількох місцях. Є тут і стаціонарні вбиральні – сірі, з дерев’яними елементами. Але наразі вони закриті, про що сповіщає табличка на дверях.

Загалом у парку гамірно та весело, є багато точок продажу морозива та солодкої вати, які розташовані вздовж основної дороги, яка приведе вас до універмагу «Славутич».

Враження: «Зелений Гай» затишний. Тут приємно гуляти і фотографуватися, є багато цікавих локацій. Але дуже хочеться, аби хоча б сезонно були кафе або місця, де можна замовити не тільки фаст-фуд. А от під час загальноукраїнських свят парк розквітає
різноманіттям – тут є їжа, напої, сувеніри на будь-який смак та бюджет.

Ціни у парку трішки вищі на напої, на їжу ж не відрізняються від міських фаст- фудів. Шаурма з додатковим сиром – 55 грн, картопля фрі – 40, пиво – 40.

Врізка

У повоєнні часи тут був один із найкрасивіших парків міста – ім. Ленінського комсомолу. Його відкрили відразу після будівництва Палацу «Метеор», він став популярним місцем відпочинку молоді. 2016-го парк отримав назву «Зелений Гай». У майбутньому тут з’явиться майданчик для вигулу собак, готель та зона для фестивалів.

Дарина СУХОНІС-ТАБАЦЬКА.

«Зелений Гай»: улюблена їжа президента та мало алкоголю
Фламінго-ліхтарі – улюблене місце для фото.

«Зелений Гай»: улюблена їжа президента та мало алкоголю
Та сама шаурма.

«Зелений Гай»: улюблена їжа президента та мало алкоголю
Ось так продають алкоголь.

«Зелений Гай»: улюблена їжа президента та мало алкоголю
Столики та парасолі в стилі 90-х.

«Зелений Гай»: улюблена їжа президента та мало алкоголю
Сосиску гріють у мікрохвильовці.

«Зелений Гай»: улюблена їжа президента та мало алкоголю

Нові туалети ще не працюють.

«Зелений Гай»: улюблена їжа президента та мало алкоголю
Картопля фрі.

Дарина Сухонос-Табацкая

Слідкуйте за подіями в наших групах