Зібрали 150 тис. грн на допомогу ЗСУ: фестиваль «Конструкція» повернувся у Дніпро

  • Категорія:
  • Новини

Після дворічної переви у Дніпро повернувся фестиваль «Конструкція». Він проходив з 10 по 12 листопада. Лекції про український андеграунд 90-х, дискусії про відновлення, музичні виступи, кінопокази та багато іншого чекали на учасників заходу. Детальніше про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Facebook «Construction Festival».

Участь у заході взяли представники ініціативної молоді з усієї України.

У рамках фестивалю було відкрито виставку «Навіть якщо». Як з’ясувалось, її присвятили творчій та практичній діяльності художників. Справа у тому, що під час війни дехто з митців окрім звичної роботи, долучається до волонтерської діяльності чи  стає на захист країни. На виставці фіксуються такі моменти.

На фестивалі також була кіно-программа, яка зосередилась на феномені спільнот — людей, об’єднаних світоглядними інтересами чи боротьбою за справедливість.

В останній день фестивалю проходили дискусії «Український хардкор: вивчаючи досвід низових ініціатив» та «Власність, борг і солідарність: відбудовуючи спільне», розмова про українські нішеві лейбли, показ фільму «Зарваниця».

Підводячи підсумки фестивалю, організатори відзначили, що основна мета досягнута.

«Протягом «Конструкції» нам вдалося зібрати 150 000 грн з ваших донейтів.

Кошти ми переказали на кілька запитів. 50 000 грн відправили колективу Freefilmers, які активно волонтерять з початку повномасштабної війни. Вони розподілять їх між низовими ініціативами, які зараз працюють на фронт, зокрема, на пошиття евакуаційних нош, виробництво зарядних валізок, конструювання БПЛА.

Інші 50 000 грн — для збору волонтера Дмитра Онга Корнілова на антидронові куполи для Холодного Яру та 117 бригади. Ще 50 000 грн — на збір Mavic 3T для 93 бригади (збір ще продовжується, долучайтесь за посиланням: https://bit.ly/47zkLJ5)», – повідомили організатори фестивалю.

Слідкуйте за подіями в наших групах