В Telegram заработал чат-бот "Баба Катя" для изучения украинского. Афиша Днепра.

В Telegram заработал чат-бот “Баба Катя” для изучения украинского языка

  • Категорія:
  • Новини

Чат-бот допоможе удосконалити і ще більше полюбити українську.

Вчити українську мову стало значно простіше – у месенджері Telegram запрацював чат-бот “Баба Катря”. Його запустили учні курсів дубляжу та сценічного мовлення  “Гур-Гури” Микита Підгайний та Андрій Удовиченко.

Як розповідають засновниці курсів Катруся Петрашова та Марічка Штирбулова, чат-бот допомагає вдосканалювати знання української мови, зокрема – тренувати наголоси у словах.

Kyiv Media

Марічка та Катруся кажуть, що хлопці надихнулися курсами та підштовхнули їх до запуску такого чат-бота. Андрій та Микита займалися технічними питаннями, а дівчата підготували матеріал для чат-бота.

Вони малювали дивакуваті схеми, які мені нагадували лінії метрополітену. А ми з Марічкою просто навчили її правильно говорити, щоб потім вона могла вчити усіх нас“, – додала Катруся Петрашова.

Після завершення розробки чат-бот ще якийсь час тестували, аби виявити можливі помилки. Катерина розповідає, що якщо почати слідкувати за своєю мовою, то з’ясовується, що дуже багато слів люди наголошують неправильно. Особливо це стало помітно, коли дівчата рік тому вирішили організуватикурси дубляжу.

МерЕжа чи мережА – який тут наголос правильний? А ось тут: лЮдський чи людськИй?… Хочу познайомити вас із дуже розумною, велелюбною Бабцею Катрею. Це чатбот, що допоможе вам удосконалити і ще більше полюбити українську! Впевнена, Баба Катря вам сподобається і ви потоваришуєте“, – розказує Катерина про цей проект.

 

Катруся разом із Марічкою були учасницями музично-театрального гурту “ЦеШо“, який тврорив з 2016 року у жанрі “соціальний рейв”. Гурт був заснований Владом Троїцьким, керівником театру “Дах” і художнім керівником гуртів DakhaBrakha і Dakh Daughters. Учасниками колективу стали актори, які поєднали музику з театром, а тематика творчості зачіпала соціальні проблеми. На сьогодні гурт припинив існування, а учасники гурту створили свої проекти, серед яких “Марія і Магдалина”.

Слідкуйте за подіями в наших групах